Haber

Baraj kapakları kapatıldı sular altında ilk kalacak köylerde telaş başladı

Baraj kapakları kapatıldı sular altında birinci kalacak köylerde telaş başladı

ARTVİN Yusufeli Barajının kapakları kapatıldı, birinci sular altında kalacak olan Yeniköy ve Irmakyanı köylerinde taşınma telaşı başladı. Bölge halkı ömürlerini sürdürdükleri meskenlerini elleriyle sökerek yani hayat alanlarına götürdü.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle kapakları kapatılan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santralı su tutmaya başladı. Baraj gövdesine yakın olan Yeniköy ve Irmakyanı köyleri birinci sular altında kalırken, 3 gün içinde sularla kaplanması bekleniyor. Köy sakinleri telaş içinde son hazırlıklarını tamamlarken, hayatlarını sürdürdükleri meskenlerini kendi elleriyle söktüler. Kimi konutunun çatısını, penceresini sökerken kimi ise ahırını söküp yeni yerleşim alanlarına taşıdı. Hüzün ve gurur içinde olduklarını tabir eden bölge halkı, eksiklerin tamamlanıp bir an evvel yani hayatlarına başlamak istiyorlar.

“Hüzünlüyüz ömrümüz burada geçti”

Yeniköy sakinlerinden Mustafa Gören, “56 yıldır bu köyde yaşıyorum. İlk sular altında bizim köy kalacak. Hüzünlüyüz ömrümüz buralarda geçti. Ama yapacak bir şey yok, devletimize karşı gelemeyiz” dedi.

“Hatıralarımız sular altında kalacak”

Fikret Yılmaz ise, Yeniköy ve Irmakyanı köyü birinci sular altında kalacak. Anılarımız burada, burada doğmuş burada büyümüşüz terk etmek zorunda kalıyoruz. Şuanda konutumuzun ahırımızın enkazlarını sökmeye çalışıyoruz çok duyguluyuz” sözlerine yer verdi

“Devletimiz sağ olsun”

Çocukluğumuz, gençliğimiz, emeğimiz hepsi su altında kalıyor diyen Fikri Özal ise, “tabi hüzünlüyüz kederliyiz yapacakta bir şey yok devletimiz sağ olsun diyelim” tabirlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu