Haber

Belarus yargısı aktivist Belyatskiy’i 10 yıl hapis cezasına çarptırdı

Belarus savcılığına göre, Ales Belyatskiy ve diğer aktivistler Vladimir Labkoviç, Valentin Stefanoviç ve Dmitriy Solovyov, insan hakları merkezi ‘Vesna’nın yasadışı faaliyetleri ve finansmanı için yabancı yapılardan ve vakıflardan alınan 201 bin avro ve 54 bin doları nakde çevirdiler. ‘, organize kümenin modülü olarak. .

Mahkeme, Ales Belyatskiy’i 10 yıl, diğer sanıkları ise 7 ila 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Belyatskiy, Stefanoviç ve Labkoviç mahkemede hazır bulunurken, yurtdışında bulunan Solovyov gıyabında yargılandı.

Ocak ayı başlarında, Minsk, Belyatskiy’deki Leninskiy Bölge Mahkemesi ve faaliyetleri Belarus makamları tarafından yasaklanan ‘Vesna’ insan hakları merkezinin diğer müdürleri, Labkoviç, Stefanoviç ve Solovyov’u ‘kaçakçılık’ eylemleri düzenlemek ve hazırlamak veya işlemekle suçladılar. “ağır kamu düzeni ihlalleri”. ‘aktif katılım’ suçlamasıyla yargılanıyordu.

Belyatskiy tarafından kurulan ‘Vesna’ insan hakları merkezi, Belarus Yüksek Mahkemesi’nin kararıyla 2003 yılında kapatıldı. Belyatskiy, diğer insan hakları aktivistleri Stefanoviç ve Labkoviç ile birlikte 14 Temmuz 2021’de tutuklandı.

2022’de Belyatskiy, insan hakları merkezi ‘Memorial’ (Rusya’da yabancı ajan olarak bilinir) ve Ukrayna ‘Sivil Özgürlükler Merkezi’ ile birlikte Nobel Barış Ödülü’ne layık görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu