Teknoloji

Biotrend ve Honeywell Ortaklığı, İlk Tesisin 2025’te Faaliyete Geçmesini Hedefliyor!

Biotrend, Honeywell’in UpCycle Proses Teknolojisini kullanarak ilk ticari ölçekli gelişmiş plastik atık geri dönüşüm tesisini kurmayı kabul etti.

2021 yılı itibari ile bugüne kadar yürütülen sürecin sonunda Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi A.Ş. şirket sermayesinde oluşturulacak ortaklık sözleşmesine imza attı. Bu kapsamda kurulan şirkette, Biotrend ile Honeywell iştiraklerinden UOP Limited’in ortasında, UOP Limited’in azınlık hissesine sahip olacağı bir iştirak yapısı planlanıyor. İmzalanan sözleşme ile eş zamanlı olarak ekipman temini, üretim lisansı ve garanti sözleşmeleri de imzalandı. Biotrend, plastik atığı geri dönüştürülmüş polimer hammaddesine (RPF) dönüştürmek için Honeywell’in UpCycle Process teknolojisini kullanmaya başlayacak.

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Salih Tuncer Mutlucan: “Kurulacak tesis ile döngüsel ekonominin gelişmesini sağlayacağız.”

Honeywell UOP ile Biotrend ortasında paydaş sürecine yönelik yol haritasının çıkarılmasının ardından taraflarca imzalanan anlaşmanın ardından konuşan, Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Salih Tuncer Mutlucan “Dünyanın önde gelen şirketlerinin önümüzdeki 5-10 yıl boyunca geri dönüştürülmüş plastik kullanımı için dünyaya verdikleri taahhütlerin bir parçası olarak, geri dönüştürülmüş plastik eserlere yönelik her yıl artan bir talep var. Türkiye’de kurmayı planladığımız ileri geri dönüşüm tesisinin, bu talebi karşılayacak orijinal plastik hammaddesini geri dönüştürerek gerçek bir döngüsel ekonomiyi mümkün kılacağı için sadece Türkiye’de değil, dünyada da ilklerden biri olacağını görüyoruz. modeli. Tesisimizin yılda 60.000 metrik ton atık işleme ve geri dönüşüm başlangıç ​​kapasitesine sahip olmasını bekliyoruz. Tesisin hammadde girdisi Biotrend tarafından sağlanacak ve Honeywell UOP Limited, devreye alma, devreye alma ve teknik güçlendirme hizmetleri dahil olmak üzere tesisin modüler ekipmanını, teknolojisini ve ilgili mühendisliğini sağlayacak. İzmir Bölgesi’nde kurmayı planladığımız ileri geri dönüşüm tesisini 2025 yılında hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Tesisin çıktısı olan yüksek talep ve katma değerli bir ürün olan RPF (Recycled Polymer Feedstock) için global blue-chip firmaları ile uzun vadeli satın alma sözleşmeleri için görüşmeler yapıyoruz.

Biotrend Advanced Transformation Inc. Honeywell UOP Limited, atık tedariki, atıkların işlenmesi ve kurulacak yeni tesisin işletilmesinde teknoloji ve operasyonel güçlendirme sağlayan ortak olarak görev üstlenecek.” formda açıklama yaptı. Mutlucan, “Tesis faaliyete geçtiğinde toplamda 260 kişiye istihdam sağlayacak ve fosil hammaddelere alternatif yenilenebilir kaynaklarla ülkemize döviz girdisi sağlanacak. Türkiye’de kendi alanında bir ilk olacak tesisin dünyaya da örnek olacağına inanıyoruz. Bu tesisin ardından Türkiye ve çevre ülkelerde örnek tesislerin kurulması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biotrend olarak biyodöngüsel ekonomi odaklı faaliyetlerimizi çevresel, sosyal ve tabii ki ekonomik maliyeti yüksek yatırımlara dönüştürüyoruz. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma çabalarını güçlendirmeye devam edeceğiz.” konuşmasını bitirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-urla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu