Ekonomi

Deprem tuşlu telefon satışlarını artırdı

Kahramanmaraş’ta 11 ili etkileyen depremlerde enkaz altında kalan vatandaşların akıllı telefonlarının kısa sürede bitmesi nedeniyle dokunmatik telefonlara ilgi arttı.

4G, 5G gibi hızlı şarjı biten uygulamalar ve sürekli internet bağlantısı nedeniyle akıllı telefonların şarjı kısa sürede bitiyor. Depremle perişan olan vatandaşların telefonların pillerinin kısa sürede bitmesi nedeniyle acil servislerle bağlantısının kesilmesi gibi konular vatandaşları daha uzun şarjlı cep telefonlarına yöneltti. Karabük’te cep telefonu satış, tamir ve teknik servis hizmeti veren Tolga Ergül, tuşlu telefon satışlarında artış yaşandığını belirtti.

Ergül, “Son zamanlarda telefon satışları arttı, özellikle tuşlu telefon satışları. Şu sıralar genelde tuşlu telefon satıyoruz, çünkü kırıldığında yedek kesim açısından modül ihtiyacı daha çabuk karşılanıyor, arıza anında yedekleniyor.” onarım daha hızlıdır.”

Ücretler bir haftaya kadar dayanır

En kaliteli akıllı telefonların şarjının hiç dokunulmazsa maksimum 2 gün dayandığını belirten Ergül, “Akıllı telefonlar 4G, 5G ile çalıştığı ve sürekli internete bağlı olduğu için şarjı bir günde bitiyor. “Telefonlara dokunmadığınızda, kurcalamadığınızda internet desteği olmadığı için 3, 4, 5 gün hatta bir hafta sürdüğü görülüyor. 2. el ve sıfıra göre değişiklik gösterebilir ancak sıfır fiyatları ortalama 400 ile 600 TL arasında değişmektedir. İkinci elde 150-300 TL arasında satışları var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu