Yaşam

Einstein Hayatını Kurtarabilecek Bir Ameliyatı Neden Reddetti?

Albert Einstein, zamanının ve günümüzün en saygın bilim adamlarından biridir. Peki, daha sonraki yıllarında Einstein, hayatını kurtarabilecek bir ameliyatı neden reddetti?

Kaynak:https://www.amnh.org/exhibitions/eins…

Albert Einstein, insanlık tarihinin en büyük bilim adamlarından biridir.

Fiziğe çığır açan katkıları ve parlak zekasıyla tanınır. Hakkında az bilinen bir gerçek de hayatını kurtarabilecek bir ameliyatı reddetmesidir. Neden diye soruyorsun?

Albert Einstein yaşlandığında kritik bir durumdaydı. Önünde iki seçeneği vardı. Hayat kurtaran bir ameliyat olmak veya bir sonraki dünyaya doğal bir şekilde gitmeyi kabul etmek.

Albert Einstein ikinci seçenek olan doğal yollardan gitmeyi tercih etti. Nedeni sorulduğunda ‘Gitmek istediğim zaman gitmek istiyorum’ dedi. Hayatı yapay olarak uzatmak hoş değil. Ben üzerime düşeni yaptım, gitme zamanım geldi ve bunu zarif bir şekilde yapacağım.’ söz konusu.

Einstein’ın bu sözlerinin arkasındaki sebep inattan daha fazlasıydı.

Albert Einstein’ın seçiminin ardındaki sebep, çok çabuk alınan ya da inattan kaynaklanan bir sebep değildi. Einstein doktorlarıyla konuşmuş, durumun avantajlarını ve dezavantajlarını tartmış ve kendi anlayışına göre durum hakkında bir karar vermiştir.

Einstein’ın seçimi, onun derin ve içe dönük doğasını ve ölümü sarsılmaz bir yürekle karşılama yeteneğini gösteriyor.

Einstein hayatını kurtarabilecek bu ameliyatı reddederek ölümün kaçınılmaz gerçekliğini ve olayların doğal akışını kabullenmiş oldu. Einstein öldükten ve otopsisi yakıldıktan sonra külleri bilinmeyen bir yere dağıldı.

Einstein sadece icatlarıyla değil, hayata bakış açısı ve duruşuyla da bir efsaneydi.

Sizce Einstein’ın seçimi doğru bir karar mıydı?

haber-camas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu