Haber

Eskişehir Ceylin Çiftçili Sporcu Muay Thai Açık Kupa Avrupa Şampiyonası’nda Şampiyon Oldu

Dedesinin itirazı nedeniyle Muay Thai yapamayan annesinin hayalini gerçekleştiren Eskişehirli sporcu Ceylin Çiftçi, Muay Thai Açık Kupa Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon oldu.

Eskişehir’de yaşayan muay thai sporcusu Ceylin Çiftçi, Antalya’da düzenlenen uluslararası Muay Thai Açık Kupa Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon oldu. Elde ettiği şampiyonluktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Çiftçi, bu başarıyı antrenörü Yüksel Çotuk ve kendisini muay thai sporuna başlatan annesi Dilek Çiftçi sayesinde elde ettiğini söyledi. Muay Thai hakemi Dilek Çiftçi, kızının başarısından gurur duyduğunu belirterek, bu sporu çok sevdiğini ancak babasının tedirgin olması nedeniyle spora devam edemediğini söyledi. Kızının tutkusu olan muay thai sporuna ilgi duymasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Dilek Çiftçi, “Bu spora benden daha tutkulu olması çok sevindirici.”

“Hedefim dünya şampiyonu olmak”

Annesinin tutkusu olan muay thai’de Avrupa şampiyonluğunu kazanan genç sporcu Ceylin Çiftçi, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi. Bu başarıyı annesinin ve antrenörünün desteğiyle elde ettiğini belirten Çiftçi, “Başarımdan dolayı çok mutluyum. Son dönemdeki çalışmalarından dolayı antrenörüm Yüksel’e çok teşekkür ediyorum. Bunu beklemiyordum, özellikle de çok mutluyum” dedi. Final maçını nakavtla kazanmanın ve Avrupa Şampiyonası’nda bayrağımızı dalgalandırmanın gururunu yaşıyorum. Bunu beklemiyordum.” “Ben dedim ama her maça büyük bir özgüvenle çıkıyorum. Hedefim milli takıma katılıp dünya şampiyonu olmak” dedi.

Dilek Çiftçi: “O bu spora benden daha tutkuluydu”

Genç sporcu Ceylin Çiftçi’nin annesi Dilek Çiftçi, çocukluğundan beri muay thai’nin kendisi için bir tutku olduğunu söyledi. İlk olarak 17 yaşında tekvando kursuna gittiğini ancak babasının bu sporu tehlikeli bulması nedeniyle spora devam edemediğini belirten Çiftçi, kızına dövüş sporlarında her zaman destek olduğunu söyledi. Dövüş sporlarını ve özellikle muay thai’yi çok sevdiği için ilk fırsatta yeniden başladığını belirten Çifti, aktif olarak muay thai hakemliği yaptığını belirterek, “Kızım 7 yıldır dövüş sporlarıyla uğraşıyor ama aslında o benim. 17 yaşında tekvandoya yazıldım ve babam beni ‘sakatlanacaksın’ diye göndermedi.” Bir hikayem var. Daha sonra kızımın yolunu açarak devam ettim. Kızım burada başarılıydı, beni hiç üzmedi ve bu spora benden daha tutkuluydu. Aslında 2 yıldır muay thai hakemliği yapıyorum ve bu spora tutkuyla bağlıyız. Muay thai sporuna ilk olarak amatör olarak başladığımı, “Daha sonra hakemliğe geçtim. Hem sporcu hem de hakem olamazsınız, ben hakemlikte kalıp bu işin içinde olmak istedim” dedi.

Yüksel Çotuk: “Bayrağımızın orada dalgalanmasından büyük mutluluk duyduk”

Yaklaşık 40 yıldır dövüş sanatlarıyla uğraşan ve 8 branşta dövüş antrenörlüğü yapan Yüksel Çotuk, öğrencisinin başarısından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Öğrencisine yeni başarılar dileyen Çotuk, “Antalya’da düzenlenen Uluslararası Muay Thai Open Cup Avrupa Şampiyonası’nda Ceylin Avrupa şampiyonu oldu. Yeni dönemde de devam etmesini umuyoruz. Open Cup şampiyonasına birçok ülke katıldı. 4 maçlar bitti.” “Zirveye çıktı ve Ceylin’in son maçını nakavtla kazanması bizi sevindirdi. Avrupa’dan çok sayıda sporcunun gelmesi ve orada bayrağımızı dalgalandırması bizi çok sevindirdi” dedi. – ESKİŞEHİR

haber-demirci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu