Ekonomi

Henry Schein karışık ilk çeyrek sonuçları açıkladı, mali yıl kazanç beklentilerini teyit etti

MELVILLE, N.Y. – Sağlık ürünleri ve hizmetlerinin küresel distribütörü Henry Schein, Inc. (NASDAQ:HSIC), ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) ile karışık bir performans sergilerken, gelir beklentilerini hafif bir şekilde ıskaladı.

Şirket ilk çeyrek düzeltilmiş EPS’sini 1,10 $ olarak açıklayarak 1,02 $’lık analist konsensüsünü aştı. Ancak, çeyrek geliri 3,17 milyar dolar olarak gerçekleşti ve 3,21 milyar dolarlık beklentinin altında kaldı.

Şirketin GAAP seyreltilmiş EPS’si 0,72 dolar olarak gerçekleşirken, toplam net satışlar bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla %3,7 artış gösterdi. Geçen yılki siber olay nedeniyle 300 ila 400 baz puanlık bir düşüş ve düşük kişisel koruyucu ekipman (PPE) satışlarından kaynaklanan 60 baz puanlık bir düşüşü içeren iç satışlardaki %1,8’lik düşüşe rağmen, şirketin genel performansı güçlü bir toparlanmayı yansıttı.

Henry Schein Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Stanley M. Bergman, elde edilen güçlü kazancı brüt marjdaki genişlemeye ve bir önceki çeyrekte yaşanan siber olayın ardından yaşanan güçlü toparlanmaya bağladı. Bergman ayrıca şirketin BOLD+1 Stratejik Planını uygulamadaki ilerlemesini ve son satın almaların olumlu katkısını vurguladı.

Henry Schein, 2024 mali yılı için, siber olaydan sonra devam eden toparlanmayı ve yeni özel ürünler ve yazılım inovasyonundan oluşan güçlü bir boru hattını yansıtarak toplam satış büyüme tahmin aralığını %8 ila %10 olarak sıkılaştırdı. Şirket, 4,50 $ olan 2023 düzeltilmiş EPS’ye kıyasla %11 ila %15’lik bir büyümeye işaret eden 5,00 ila 5,16 $’lık düzeltilmiş EPS beklentisini teyit etti. Öngörü aralığının orta noktası olan 5,08 dolar, analist konsensüsü olan 5,06 doların biraz üzerinde.

Düzeltilmiş FAVÖK’ün önceki beklentilerle tutarlı olarak bir önceki yıla kıyasla %15’in üzerinde büyümesi bekleniyor. Şirketin bu çeyrekteki sermaye kullanımı, hisse başına ortalama 75,10 $ fiyattan yaklaşık 1 milyon adet adi hisse senedinin geri satın alınmasını içeriyordu.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

akcakentajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu