Haber

İran’da Trafik Kazalarında Güvenlik Ekipmanı Eksikliğine Eleştiri

İran Polis Genel Müdürlüğü Trafik Polisi Lideri Kemal Hadiyanfer, trafik kazalarında günde ortalama 50-60 kişinin hayatını kaybettiği ülkede yerli otomobillerde gerekli güvenlik donanımlarının bulunmadığını belirterek, hükümetin bu konuda adım atmamasını eleştirdi.

İran İşçi Haber Ajansı’na (ILNA) konuşan Hadiyanfer, ülkedeki trafik kazalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Polisin konuyla ilgili ihbar ve tavsiyelerinin Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hükümeti tarafından dikkate alınmadığını söyleyen Hadiyanfer, “Polisin tüm uyarılarına rağmen yerli otomobillerde güvenliği artıracak herhangi bir çalışma yapılmadı.” söz konusu.

Hadiyanfer, trafik kazalarında can ve mal kayıplarının önüne geçebilmek için bu bölgede faaliyet gösteren Kızılay, acil servis ve polis gibi birimlerin imkanlarının iyileştirilmediğini de belirtti.

Hadiyanfer, İran’da günde ortalama 50-60 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiği bilgisini de paylaştı.

“100 kazadan 93’ünde araçların hava yastıkları açılmıyor”

İran Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Polisi Başkanı Hadiyanfer, 16 Mart’ta yaptığı açıklamada, trafik kazalarında 17 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 300 binden fazla kişinin de yaralandığını belirterek, İran’da üretilen arabaların kalitesizliğini eleştirdi. ülke.

Hadiyanfer, “100 kazadan 93’ünde araçların hava yastıkları açılmıyor. Otomobil üreticileri, hava yastıklarının açılması için sürücülerin gerçekten çarpması gerektiğini söylüyor.” kelimeleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu