Haber

İsrail’i destekleyen Biden’a büyük darbe! Koltuğunu kaybedebilir

CNN’e konuşan Michigan’daki Müslüman seçmenler, Biden’ın İsrail politikalarına ilişkin endişelerini dile getirdi.

2020 Başkanlık Seçimlerinde Donald Trump’a karşı kapı kapı dolaşarak Biden’a oy toplayan Eman Hammoud, “Bizi çok zor bir duruma soktu. Son birkaç haftadır benimsediği İsrail politikaları nedeniyle ona oy vermek ahlaki açıdan neredeyse imkansız hale geldi.”sözlerini kullandı.

Hammoud, Biden’ın Gazze’de binlerce sivil ölürken İsrail’e kırmızı çizgi çizmemesi ve ateşkes çağrısı yapmaması nedeniyle büyük hayal kırıklığına uğradığını kaydetti.

‘MÜSLÜMANLARIN OYLARINA İHTİYAÇ OLACAK’

Müslümanları siyasi bir güç olarak seçimlerde oy kullanmaya teşvik eden sivil toplum kuruluşu Emgage’in Michigan Müdürü Nada Al-Hanooti de 2020 seçimlerinde Demokratların eyalette güçlü çıkmasında Müslüman oylarının etkili olduğunu vurguladı.

Al-Hanooti, ​​Michigan’da 200 binin üzerinde Müslüman seçmenin bulunduğunu ve bunların 146 bininin 2020 seçimlerinde oy kullandığına dikkat çekti. “Bu, Biden’ın 2024’te kazanmak için yine Müslüman oylarına ihtiyaç duyacağını gösteriyor.”yorumunu yaptı.

ABD’deki Müslüman nüfusun yüzde olarak küçük olduğunu ancak özellikle Michigan gibi Cumhuriyetçilerle Demokratların çekiştiği eyaletlerde sonucu değiştirebilecek bir etkiye sahip olduğunu hatırlatan Al-Hanooti, ​​Biden’ın İsrail politikasının ciddi zararlara yol açabileceğini kaydetti. seçimlerde ona.

Öte yandan eyaletteki bazı Müslüman seçmenler, Biden’ın İsrail’e verdiği koşulsuz desteğe rağmen politikalarının en azından ABD’de İslamofobi ve ırkçılığa karşı olduğunu, bir diğer alternatif aday olan Donald Trump veya benzerinin de aynı olduğunu söylüyor. Cumhuriyetçilerin İsrail’e verdiği desteğin yanı sıra ülkede daha önce uygulanan tedbirler de dikkat çekiyor. Ayrıca “Müslüman yasağı” gibi İslamofobiyi açıkça teşvik eden politikalara da dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu