Haber

Kanada Büyükelçisi: Erzincan’daki maden işletmesi Kanada’ya ait değil

Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Kevin Hamilton, Erzincan’ın İliç ilçesinde heyelan meydana gelen ve siyanürle altının çıkarıldığı madeni işleten Anagold Madencilik’in ortakları arasında Kanadalı bir şirketin bulunmadığını belirtti.

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Kevin Hamilton, Anagold Mining şirketinin ana ortağının Kanada şirketi olduğu haberinin ardından açıklama yaptı.

Hamilton, “Bazı medya kuruluşlarında heyelanın meydana geldiği madenin Kanada’ya ait olduğunu bildirdiğini gördük. Bu doğru değil. Erzincan’daki madencilik işletmesi Kanada’ya ait değil” diyen Hamilton, şunları ekledi:

Maden, Türk ve Amerikan şirketlerinin ortak girişimidir. Amerikan şirketi SSR Mining, merkezi Vancouver’da bulunan eski bir Kanada şirketi ile Alacer Gold adlı ABD merkezli bir şirketin birleşmesinin sonucudur. Alacer Gold, Erzincan madeninin fiili mülkiyetine sahiptir. Artık faaliyet göstermeyen Kanadalı şirket hiçbir zaman Erzincan’daki madene sahip olmadı.

Yeni birleşen şirkete SSR Mining adı verildi ve genel merkezi 2020 yılında Denver, Colorado’da kuruldu. Birçok uluslararası madencilik şirketi gibi SSR Mining de Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görüyor. Ancak bu, şirketin Kanadalı bir şirket olduğu anlamına gelmiyor. “SSR Mining aynı zamanda NASDAQ ve Avustralya borsasında da faaliyet göstermektedir.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu