Haber

Kremlin: Ukrayna tarafında savaşa katılan yabancı paralı askerlerin olduğunu biliyoruz

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dimitri Peskov,Ukrayna tarafında çok sayıda yabancı paralı askerin savaştığını ve bunu her defasında doğruladıklarını söyledi.

Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Kharkov’daki geçici konuşlanma noktasında Fransız paralı askerlerin bulunduğu bir binayı imha ettiğini açıklamıştı. Açıklamada 60 çetenin ortadan kaldırıldığı belirtildi.

Kremlin Sözcüsü PeskovKremlin’in Fransız paralı askerlerle ilgili haberlere nasıl tepki verdiği ve iki ülkenin liderleri arasında Fransız tarafından rastgele bir telefon görüşmesi teklifi olup olmadığı sorulduğunda gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

Orada diplomatlarımız aracılığıyla devam eden bir toplantı var. En üst düzeyde toplantı yapılması yönünde herhangi bir teklif gelmedi. Kiev rejimi safında savaşan çok sayıda yabancı paralı askerin bulunduğunu defalarca dile getirdik ve bu iddiamız her seferinde doğrulanıyor.

‘Arjantin’in BRICS’e katılmayı reddetmesi üzücü ama bu onun hakkı’

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dimitri Peskov,Arjantin’in BRICS’e katılmayı reddetmesinin üzüntü verici olduğunu ancak bunun Buenos Aires’in egemenlik hakkı olduğunu, buna saygı duyduklarını ancak geri dönüş umduklarını söyledi.

PeskovAçıklamada, ” Elbette üzücü ama bu Arjantin’in egemenlik hakkıdır ve Buenos Aires’in her kararına saygı duyuyoruz. Arjantinliler kendi hükümetlerini seçtiler ve hükümet böyle bir politikanın şu anda daha uygun olmadığını düşünüyordu.“dedi.

PeskovMoskova’nın zamanla Arjantin yönetiminin BRICS’e dönmeyi daha uygun bulacağını umduğunu belirtti.

‘Rusya, Gazze’deki çatışmanın tüm taraflarına ılımlılık ve diplomasi çağrısında bulundu’

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dmitry PeskovMoskova’nın Gazze’deki çatışmanın tüm taraflarını ılımlılığa ve diplomasiye davet ettiğini, çünkü çatışmanın bölgedeki genel gerilimi etkilediğini söyledi.

PeskovOrta Doğu’daki durumun Kremlin’i endişelendirip endişelendirmediği sorulduğunda ise açıklamasında şunları söyledi:

Bölge ve komşu bölgelerdeki tüm tarafları ve tüm devletleri ılımlılığa ve diplomasiye davet ediyoruz. Bu durumda gerilimi azaltma yoluna girmemize yardımcı olabilecek tek şey budur.

PeskovBölgede ‘gerginliğin ve tırmanmanın orantısız olduğunu’ ve bunun derin endişe verici bir konu olduğunu belirtti.

PeskovAçıklamaya ek olarak, ” Bütün bunlar kısmen Gazze ve çevresinde gördüğümüz korkunç krizin türevleridir. Bu çatışmanın daha da büyüyebileceği yönündeki endişelerimizi başından beri dile getiriyoruz. Ne yazık ki şu anda bunun bazı işaretlerini görüyoruz.” cümlelerine yer verdi.

‘Rusya’da Putin’e olan güven istikrarlı’

Devlet Lideri Basın Sözcüsü Dmitry PeskovRusya’daki Rusların Cumhurbaşkanı gazetecilere yaptığı açıklamada Vladimir Putinİnanç düzeyinin istikrarlı olduğunu, rakamların bunu açıkça gösterdiğini, çalışmaların sonucunu ve ülkenin ilerici kalkınmasını insanların hissettiğini söyledi.

PeskovAçıklamasını şu cümlelerle sürdürdü:

Yıllardır başkana oldukça tutarlı, yüksek düzeyde bir güven ve destek var. Aslında bu muhtemelen insanların Başkan’ın yaptıklarını onayladığını ve bazı kaçınılmaz sorunların varlığına rağmen insanların hala bu çalışmanın sonuçlarını hissettiğini gösteriyor. Ülkenin kalkınmasındaki ilerici hareketi hissediyorlar. Rakamlar bunun oldukça iyi bir göstergesi. Ancak bu durumda önemli olan sayılar değil, insanların duygularıdır. Ve bu düzeydeki desteğe yansıyan da bu kişisel duygudur.

‘İran ve Pakistan’la her zaman temas halindeyiz’

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dmitry PeskovRusya’nın diplomatik kanallar aracılığıyla İran ve Pakistan ile her zaman temas halinde olduğunu söyledi.

İran ve Pakistan’la üst düzey temasların planlanıp planlanmadığı soruldu Peskov‘Rus tarafının diplomatik kanallar aracılığıyla söz konusu ülkelerle düzenli temasları olduğunu’ belirterek, ifadesine aşağıdaki cümleleri dahil etti:

Bölge ve komşu bölgelerdeki tüm tarafları ve tüm devletleri ılımlılığa ve diplomasiye davet ediyoruz. Bu durumda gerilimi azaltma yoluna girmemize yardımcı olabilecek tek şey budur.

‘BRICS’e katılmak isteyen birçok ülke var’

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dimitri Peskov,BRICS birliğine katılmak isteyen ülkelerin kuyruğunun oldukça fazla olduğunu ve bunun memnuniyet kaynağı olduğunu söyledi.

PeskovAçıklamada, ” BRICS ile ilişkilendirilmek isteyenlerin kuyruğu oldukça geniş ve bu da tatmin edici. Bu, birçok ülkenin BRICS üyeliğine giden yolu kendi ulusal çıkarları doğrultusunda bulduğu anlamına geliyor.” söz konusu.

‘Suudi Arabistan’ın BRICS üyeliğine doğru ilerlediğini varsayıyoruz’

Başkan Basın Sekreteri Dmitry PeskovSuudi Arabistan’ın BRICS üyeliğine doğru ilerlediğini ve Rusya Devlet Başkanı’na göre Vladimir PutinRiyad ziyaretinde bu konuyu ele aldı.

Peskov açıklamasında şunları söyledi: Riyad ile temaslarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda ve diğer konularda Sayın Cumhurbaşkanımız Putin’in Son Riyad ziyaretinde de bundan bahsedilmişti. Dolayısıyla Suudi Arabistan’ın BRICS üyeliğine doğru ilerlediğini varsayıyoruz. Başka bilgimiz yok” söz konusu.

Rusya cumhurbaşkanının Riyad ve Abu Dabi ziyareti 6 Aralık 2023’te gerçekleşti ve Birleşik Arap Emirlikleri Başkanı Pir. Muhammed bin Zayed an-Nahyanve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selmanİle bir araya geldi.

haber-of.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu