Teknoloji

NASA, Bennu asteroitinden örnekleri ilk kez Dünya ile paylaştı

NASA birkaç aydır asteroidi açmaya çalışıyor. Bennu’dan örnekler içeren kapsül Sonunda ona erişim sağladı. Ve uzay ajansı, geçen hafta Dokun ve Git Numune Toplama Mekanizması (TAGSAM)Sözde örnekleme sisteminin içeriğinin yüksek çözünürlüklü bir görüntüsünü yayınladı ve OSIRIS-REx uzay aracının asteroitin yüzeyinden kazıdığı tüm toz ve kayaları ortaya çıkardı.

Görüntü o kadar büyük ki, en küçük detaylara bile yaklaşarak incelemek mümkün. İlgilenenler artık NASA’nın resmi web sitesinden tam boyutlu versiyona erişebilecekler.

OSIRIS-REx ekip üyesi Lindsay Keller Eylül ayında da söylediği gibi bilim adamlarının üzerinde çalışmalarını yapabilecekleri pek çok materyal var. Keller’e göre asteroitin mikroanalitik teknikler kullanılarak neredeyse atom ölçeğine kadar modüllere ayrılması planlanıyor. Yaklaşık 4,5 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor. asteroit BennuBu kadar değerli olmasının nedeni ise güneş sisteminin oluşumu ve canlılığın yapısının Dünya’ya ilk kez nasıl geldiğine dair ipuçları taşıyabilmesidir.

Bilim insanları TAGSAM dışında buldukları fazla materyalde karbon ve su izlerine rastladı. En az 60 gram regolit elde etmeyi ümit eden bilim insanları, beklenenden çok daha fazlasını elde etmeyi başardılar. Grup, yalnızca numune ekipmanında biriken ve “bonus” olarak adlandırdıkları malzemenin yaklaşık 31 gramını geri kazandı. NASA önümüzdeki iki yılı numunenin bölümlerini analiz ederek geçirmeyi planlıyor, ancak numunenin büyük kısmı gelecekteki çalışmalar için ayrılacak ve diğer bilim adamlarıyla paylaşılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu