Yaşam

Orijinallerden Daha İyi Performans Gösteren ve Eleştirmenlerden Yüksek Puan Alan En İyi 20 Uyarlama Film

Hollywood sinemasının birebir filmleri yeniden yapmayı sevdiğini hepimiz biliyoruz. Bir filmi yeniden yapmak risklidir, özellikle de orijinalinde hiçbir sorun yoksa. Çoğumuz aynı filmi yeniden çekmenin başarılı bir filmden daha fazla para kazanma çabası olduğunu düşünürüz. Ancak birçok yeniden markalama kendi başına meydan okurcasına ayakta duruyor ve hatta yepyeni versiyonlarını çok geride bırakıyor. Orijinalinden daha iyi 20 filmi sizler için derledik. Detaylar ?

Kaynak:https://www.yardbarker.com/entertainm…

20. Dünyalar Savaşı

IMDb’si:6.5

1938’de HG Wells’in yazdığı Dünyalar Savaşı, Orson Welles tarafından radyoda yayınlandı. O zamandan bu yana iki uyarlama filme dönüştürüldü: 1953’teki Dünyalar Savaşı ve 2005’teki Dünyalar Savaşı. Her iki film de Dünya’daki bir uzaylı istilası etrafında dönüyor, ancak hikaye ve uygulama açısından çok farklılar. 2005’teki yeniden yapım, güçlü karakter gelişimi, Steven Spielberg’in yönetmenliği ve Tom Cruise’un beyazperdedeki varlığı sayesinde kesinlikle selefine göre bir avantaja sahip.

19. Saç spreyi

IMDb:6.7

John Waters’ın 1988 yapımı müzikal komedisi Hairspray hicivli bir saçmalıktır. Ancak 2007 yılındaki yapım yine beğeni toplayan sinemaya yepyeni bir güç ve lezzet kattı. John Travolta, Zac Efron, Queen Latifah, Christopher Walken ve çok daha fazlasının tam kadro ve performanslarıyla yeniden yapımın oyuncu kadrosu muhteşem. Baş döndüren koreografisinin yanı sıra bulaşıcı müzikleriyle de sizlere görsel bir şölen yaşatacağından emin olabilirsiniz.

18. Ebeveyn Tuzağı

IMDb:6.6

Disney, orijinal filmi 1961’de yayınladı ancak 1998 versiyonu bir aile klasiği ve unutulmaz bir çocuk filmi haline geldi. Lohan, doğuştan ayrılan ve yaz kampında tanıştıktan sonra ebeveynlerini yeniden bir araya getirmeye çalışan ikizler Annie ve Hallie’yi canlandırıyor. Lohan’ın ikili performansı o zamanki yaşına göre son derece etkileyici ve filmde pek çok eğlenceli tuhaflık ve haylazlık var.

17. Pete’in Ejderhası

IMDb:6.7

Disney’in canlı aksiyon uyarlamaları genellikle hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden çok fazla eleştiri alır, çünkü orijinal genellikle hakimdir. Ancak 2016 yapımı Pete and the Dragon, orijinalinden daha iyi olan nadir canlı aksiyon uyarlamalarından biri. 1977 filmi, Disney’in daha az bilinen ve sevilen eserlerinden biridir, ancak 2016 versiyonu hikayeye daha fazla ölçek, olgunluk ve duygu katıyor.

16. Batı Yakası Hikayesi

imdb:7.1

Steven Spielberg dışında hiç kimse West Side Story gibi bir klasiği alıp onu tamamen yeni ve çığır açıcı hale getiremezdi. Romeo ve Juliet’ten ilham alan müzikal, New York’taki rakip çetelerin üyeleri olan Tony ve Maria’nın birbirlerine aşık olmalarını konu alıyor. Spielberg’in usta yönetmenliği, görselliği, teknik çalışması ve koreografisi bu filmi görsel bir şölene dönüştürüyor ve Spielberg’in en iyi filmlerinden biri haline getiriyor. Hikayeye yeni katmanlar ekleniyor ve yepyeni sinemanın eski unsurları geliştiriliyor.

15. Mumya

imdb:7.1

Mumya, sevilen Brendan Fraser’ın büyüleyici ve kahraman Rick O’Connell rolünde yer aldığı, sinemaseverlerin en sevdiği macera filmlerinden biridir. Canavar ilk kez Universal Pictures’ın yepyeni 1932 tarihli Mumya filminde hayata geçirildi. Filmde bir grup arkeolog yanlışlıkla Mısırlı bir mumyayı ölümden uyandırdı. Bu versiyonda pek çok eski tarz heyecan olsa da, 1999 filminin en tuhaf ve en eğlenceli film olduğunu düşünüyoruz.

14. Kuş Kafesi

IMDb:7.2

Nathan Lane ve Robin Williams’ın başrollerini paylaştığı The Birdcage, Fransız-İtalyan sineması La Cage aux Folles’in yeniden yapımı. Her ikisi de oğullarının nişanlısının muhafazakar ailesiyle tanışırken heteroseksüel gibi davranan eşcinsel bir çiftin hikayesini anlatıyor. Orijinal film de en az remake kadar eğlenceli. Ayrıca üç dalda Oscar’a aday gösterildi. Ancak Lane ve Williams’ın oyunculuk gücü, keskin ve esprili senaryosu sayesinde Amerikan versiyonunun seyirciyle daha yakın bağ kurduğunu düşünüyoruz.

13. Gerçek Yalanlar

IMDb:7.3

1991 Fransız filmi La Totale! Bu, James Cameron’un 1994 yapımı aksiyon-komedi filmi True Lies’ın temelini oluşturdu ancak bu film Amerika Birleşik Devletleri’nde hiç gösterime girmediğinden kimse True Lies’ın yeniden yapım olduğunu bilmiyor. Her iki filmde de karısının bir ilişkisi olduğuna inanan ve becerilerini gerçeği ortaya çıkarmak için kullanan kimliği belirsiz bir casus yer alıyor. True Bullshit selefine sadık kalırken Cameron aksiyon ve Arnold Schwarzenegger ve Jamie Lee Curtis gibi yıldızlarla heyecanı önemli ölçüde artırıyor.

12. O (O)

IMDb:7.3

Stephen King’in romanı ‘Bu’ anıtsal bir eser ve beyazperdeye uyarlanması zor bir canavar. 1990’ların mini dizisinde Tim Curry, Pennywise rolünde dehşet vericiydi ama korkutucu olmaktan çok karikatürize bir havası vardı. Kitap 2017 ve 2019 yıllarında bir kez daha beyazperdeye uyarlandı ve iki filme bölündü. ”It: Chapter 2” karışık eleştiriler aldı. Ancak ilk film, mükemmel bir genç oyuncu kadrosu ve tüyler ürpertici palyaço Bill Skarsgård’la King’in gençlik ve dehşet kapsülünü mükemmel bir şekilde hayata geçirdi.

11. Orman Kitabı

İmdb:7.4

Aynı şey 2019’un yeniden yapımı The Lion King için söylenemese de Jon Favreau’nun 2016 yapımı canlı aksiyon The Jungle Book, 1967’deki orijinalinden çok daha fazlasını sunuyor. Evet, çizgi film başlı başına bir Disney klasiği ama Favreau’nun sinematografisi dünyaya, özellikle de Mowgli’nin karakterine daha fazla derinlik, arka plan ve kapsam ekleyerek malzemeyi zenginleştiriyor. Ustalıkla hazırlanmış belgeselleri andıran görseller de görülmeye değer.

10. Bir Yıldız Doğuyor

IMDb:7.6

A Star Is Born’un dört sinema versiyonu mevcut ancak Bradley Cooper’ın 2018 versiyonunun hepsini gölgede bıraktığına inanıyoruz. Bu uyarlama, alkolik müzisyen Jackson Maine’in gelecek vaat eden sanatçı Ally’ye (Lady Gaga) aşık olmasını konu alıyor. Cooper ve Lady Gaga arasındaki çekim ekrandan yansıyor. Bize göre filmin müzikleri, özellikle de Lady Gaga’nın orijinal şarkısı ‘Shallow’, Oscar kazanmasında önemli bir yer tutuyor.

9. Gerçek Cesaret

IMDb:7.6

1969 yapımı True Grit, John Wayne’in muhteşem oyunculuğuyla harmanlanmış, tüm zamanların en değerli Western filmlerinden biridir. Ancak Coen Kardeşler, 2010’daki yeniden yapımlarıyla bu eski hikayeye yeni bir soluk getirmeyi başardılar. Her iki film de babasının katilinin izini sürmek için bir avcı tutan genç bir kızın hikayesini konu alıyor. Coen’lar hikayenin kendi versiyonunu diğer tipik Western filmlerinden daha cesur ve gerçekçi bir tarz vererek ayırıyor. Filmde genç Hailee Steinfeld’in çığır açan performansı da dikkat çekiyor.

8. Sinek

IMDb:7.6

David Cronenberg’in Sinek filmi, yönetmenin çok iyi bilinen vücut korkusu kullanımını sergilemesiyle öne çıkıyor. Kendi türünde yıldız haline gelmiş, grotesk ve çoğumuza göre iğrenç bir bilim kurgu sineması. Pek çok izleyici bu sinemanın 1958 yılında çekilen aynı isimli sinemanın yeniden yapımı olduğunu bilmeyebilir. Filmin konusu, ışınlanma cihazını icat eden bir bilim adamının korkunç bir kaza geçirmesi etrafında dönüyor. Cronenberg’in yeniden yapımı, çığır açan ve mide bulandırıcı makyajı ve protezleri sayesinde kazanan olarak duruyor.

7. Küçük Kadınlar

İmdb:7.8

Louisa May Alcott’un Küçük Kadınlar adlı romanı Amerikan edebiyatının klasik eserlerinden biridir ve defalarca beyazperdeye uyarlanmıştır. Bu hikayeyi yeniden heyecan verici ve güncel hale getirmek için başka hiçbir şeyin yapılamayacağını hissettik ve Greta Gerwig, 2019’daki yeniden yapımla sihirli dokunuşunu ekledi. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh ve daha fazlasını içeren inanılmaz yıldızlardan oluşan bir kadroya sahip olan Gerwig, Mart kardeşlerinin zorluklarını ve sıkıntılarını sıcaklık, samimiyet ve cesaretle yakalıyor.

6. Kumul

IMDb:8

Frank Herbert’in destansı bilim kurgu romanı Dune’u uyarlamanın zorluğu, David Lynch’in 1984 versiyonunun pek başarılı olmamasıyla kanıtlanıyor. Ancak ünlü yönetmen Denis Villeneuve, eleştirel ve ticari açıdan başarılı 2021 filmiyle vizyonunu Arrakis dünyasına taşıdı. Villeneuve’ün sineması, nefes kesici çöl manzaraları, gürleyen müziği, şık VFX’i ve titizlikle detaylandırılmış prodüksiyon tasarımı sayesinde sürükleyici ve teknik bir şaheserdir.

5.KODA

IMDb:8

CODA, En İyi Film Oscar’ını kazanarak dünya çapındaki izleyicilerin kalbini kazanarak 2021’in iyi hissettiren filmi oldu. Film, ailesinin tek işiten üyesi olan genç bir müzisyen kızın hikayesini konu alan 2014 Fransız filmi Belier Ailesi’nin yeniden yapımıdır. Orijinalinden farklı olarak CODA, sağır karakterleri canlandırmak için gerçek sağır oyunculara yer verdi ve performanslara büyük fark yaratan bir özgünlük kattı. Aynı zamanda sağır aktör Troy Kotsur da inanılmaz performansıyla Oscar kazandı.

4. Şey

IMDb:8.2

John Carpenter’ın tüm zamanların en etkili yönetmenlerinden biri olduğu yadsınamaz bir gerçek olsa da bilim kurgu filmi The Thing de tam bir klasik. 1951 yapımı 1980 yapımı The Thing from Another World filminin yeniden yapımı olan bu film, kutuplarda bir keşif gezisine çıkan bilim adamlarının kana susamış bir uzaylıyla karşılaşmasını konu alıyor. Ancak Carpenter’ın sinemasındaki canavar, o dönemde benzeri görülmemiş etkileyici ama açıkçası rahatsız edici pratik etkilerle hayata geçirilen, biçim değiştiren ve rahatsız edici derecede iğrenç bir organizmadır.

3. Büyük Karşılaşma (Etişme)

IMDb:8.3

Yönetmen Michael Mann, Al Pacino, Robert De Niro ve Val Kilmer’in başrollerini paylaştığı soygun filmi The Great Reckoning’i yayınlamadan önce LA Takedown TV filmini yönetti. Bükülme mi? The Great Reckoning aslında her ikisi de Mann tarafından yönetilen LA Takedown’ın yeniden başlatılmasıdır. Hikayeler birbirine çok benziyor ancak The Great Reckoning, oyunculuk, daha büyük bütçe ve daha şık icra sayesinde büyük bir farkla öne çıkıyor. Başından sonuna kadar sert, gergin, sürükleyici bir film izlemek isteyenler için birebir.

2. Yaralı Yüz

IMDb:8.3

Başrollerini Al Pacino ve Michelle Pfeiffer’ın paylaştığı 1983 yapımı Scarface, tüm zamanların en ikonik suç filmlerinden biridir. O kadar popüler ki çoğu insan bunun 1932 yapımı aynı isimli filmin yeniden yapımı olduğunu bilmiyor. Orijinal film aynı zamanda yeraltı suç dünyasını fetheden ve imparatorluğunu yıkmakla tehdit eden birçok beklenmedik düşmanla karşılaşan Tony’nin etrafında dönüyor. 1932 versiyonu neo-noir sinemanın mükemmel bir örneğidir, ancak Al Pacino’nun ateş edip ‘Küçük dostuma merhaba deyin!’ diye bağırması gibisi yoktur. Bağırmanın yerini tutamaz.

1. Ayrılanlar

IMDb:8.5

Martin Scorsese’nin kariyeri inanılmaz filmlerle dolu ama sonuçta ona En İyi Yönetmen (aynı zamanda En İyi Film) Oscar’ını kazandıran The Departed oldu. Hong Kong yapımı Infernal Affairs’in yeniden yapımı olan film, bir çetede görev alan gizli görevdeki bir polis ile polise sızan bir çete üyesinin hikayesini konu alıyor. Her iki film de izlenmeye değer ancak Scorsese’nin karakter çalışması ve Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon ve Mark Wahlberg’in güçlü performansları hikayeyi tamamen yeni bir seviyeye taşıyor.

Sizler için derlediğimiz bu yapım filmlerden izledikleriniz ya da ilginizi çekenler varsa yorumlarda buluşalım.?

haberkoprukoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu