Haber

Rusya-Afrika Zirvesi’nde Afrikalı liderler arasında ilginç diyalog

Rusya’da düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi’nde Burkina Faso Devlet Başkanı İbrahim Traore, Afrikalı liderleri “yalvarmakla” suçlarken, Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Afrikalı liderlerin eşit kurallara dayalı işbirliği aradığını söyledi.

St. Petersburg’da düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi’nde Senegal Devlet Başkanı Sall ile Burkina Faso Devlet Başkanı Traore arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Darbeyle iktidara gelen ve dünyanın en genç lideri olan 35 yaşındaki Traore, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Afrika ülkelerine bedava tahıl gönderme kararından dolayı teşekkür etti ve Afrika’nın gıdada kendi kendine yetmesi gerektiğini belirtti. sonraki tepe.

Traore, “Benim neslim anlamıyor: Afrika bugün nasıl bu kadar zenginlik ile dünyanın en fakir kıtası? ve Afrikalı liderler neden dilenmek için dünyayı dolaşıyorlar.” ifadesini kullandı.

Senegal Devlet Başkanı Sall de Traore’nin sözlerine yanıt veren “Afrikalı liderler buraya dilenmek için gelmediler. Biz ülkeler arasında eşit şartlarda iş birliği için çalışıyoruz. Dakar’da da, St. Petersburg’da da, Washington’da da aynı şeyi söylüyoruz.” söz konusu.

Bunun her neslin vermesi gereken bir emek olduğuna işaret eden Sall, “Bizim görevimiz, kıtamızı kasıp kavuran terör sorununu çözmek ve kıtanın kalkınmasını sağlamaktır.” dedi.

Bazı başkanlar aile fotoğrafına girmek istemedi

Zirvede bazı Afrikalı liderlerin darbeci hükümet liderleriyle bire bir kadraja girmek istemedikleri ve aile fotoğrafına dahil edilmediği öğrenildi.

Senegal Devlet Başkanı Sall, Afrika Birliği Dönem Lideri ve Komorlar Birliği Başkanı Azali Assoumani, Gine Bissau Devlet Başkanı Umaro Sissoco Embalo, Afrika Birliği Konsey Lideri Moussa Faki Mahamat ve Kongo Cumhuriyeti Devlet Lideri Denis Sassou Nguesso aile fotoğrafında yer almadı.

Liderlerin, darbede iktidara gelen Mali Devlet Başkanı Assimi Goita ve Burkina Faso Devlet Başkanı Traore ile baş başa fotoğrafta yer almak istemedikleri kaydedildi.

Darbe hükümetlerinin görevde olduğu Gine, Dışişleri Bakanı düzeyinde zirveye katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu