Teknoloji

Samsung Galaxy S23 Ultra Türkiye Fiyatı ve Özellikleri: İşte İlk İnceleme

Samsung’un merakla beklenen Galaxy S23 serisi sonunda tanıtıldı. Paketlenmemiş GalaksiSamsung, etkinlikte sırasıyla 3 modelle sahne aldı. Galaxy S23, Galaxy S23 Plus ve Galaxy S23 Ultramodellerini izleyicilerin beğenisine sundu.

Yeni Galaxy S23 serisinin en üst modeli Galaxy S23 Ultra. Bu yıl ülkemizde en yüksek fiyatlı akıllı telefonların başını çekecek gibi görünen Galaxy S23 Ultra’nın özellikleri de oldukça etkileyici. Peki Galaxy S23 Ultra özellikleri neler ve fiyatı ne kadar?

Geçen yıl Samsung, en başarılı iki serisini, güçlü kameralarıyla tanınan Galaxy S serisini ve S Pen ile Galaxy Note’u bir araya getirdi. Sonuç olarak, temelde bir telefondan beklenebilecek her özelliğe sahip bir amiral gemisi telefon. galaksi s22 ultra Gördük . Peki Galaxy S23 Ultra’da ne gibi değişiklikler var? galaksi s23 ultra Bir devrim yaratmadı diyebiliriz. Özellikle tasarım açısından keskin köşeleri ile adeta bir önceki modele benziyor. Tasarım olarak selefine benzer olsa da yeni S23 Ultra, olağanüstü bir amiral gemisi akıllı telefon için temel özelliklerden birkaçını geliştiriyor. Bu yılki en büyük yükseltme, fotoğraflarınızda baskıya değer ayrıntılar ve çok daha yeterli gece çekimleri vaat eden yeni 200 megapiksel ana kamera.

  • Samsung Galaxy S23 ve Galaxy S23 Plus Tanıtıldı. İşte özellikler ve fiyatlar!

Galaxy S23 Ultra Tasarım, Renkler ve S Pen

Galaxy S23 Ultra, selefinin keskin köşelerini koruyor, ancak artık bir iPhone Daha düz kenarları vardır. Hala biraz kavisli bir ekran kullanıyor ve SAMSUNGTelefonda başka küçük ince ayarlar da yapıldı: güç ve ses düğmeleri artık kolay erişim için biraz daha büyük ve biraz daha alçak ve arka kameralar marjinal olarak daha büyük görünüyor.

Hâlâ cam ve metalden yapılmış ama şimdi Corning yeni Gorilla Glass Victus 2 kullanılmış; Bu, düşme durumunda daha iyi performans göstermesini sağlayacaktır. Umarız Samsung bu sefer işini yapmıştır, çünkü galaksi s22 ultra Testlerimizde o kadar güçlü değildi. Telefonda IP68 su ve toz korumasıderecesi tekrar mevcuttur.

galaksi s23 ultra Fantom Siyahı, Pamuk Çiçeği, Mistik Leylak ve Botanik Yeşilifarklı renklerde olacak.

Son olarak, S23 Ultra yine bir S Pen ile geliyor. Kalem eskisi gibi görünüyor ve hissediliyor. Kalemle ilgili yeni bir özellik duymadık.

Galaxy S23 Ultra Ekran

Samsung, görüntüleme teknolojisinde pazar lideridir, bu nedenle S23 Ultra’daki ekranın harika görünmesi şaşırtıcı değil, ancak Galaxy S22 Ultra’daki ekran da öyle. Yani burada bir değişiklik yok gibi görünüyor. ekran yeniden yükleme 6.8 inç boyutundaçözünürlük geçen yılla aynı seviyede iken, 1440p’de tutulmuş ekran yenileme gülümsemesi 1Hz’den 120Hz’edeğişken durumda, 1750 nit parlaklık sunar ve Dinamik AMOLED 2X bir panelden oluşmaktadır. Yani temel özelliklerin geçen seneye göre değişmediğini görebiliyoruz. Bir tek Corning Gorilla Glass Victus 2savunma geldi

Biyometrik açıdan, S23 Ultra’da hızlı ve çok güvenilir olduğu tekrar kanıtlanmış olan Qualcomm üretimine aşinayız. ultrasonik parmak izi tarayıcı var olduğunu görüyoruz. Telefon, ön kamera ile görüntü tabanlı yüz tanımayı da destekliyor.

Galaxy S23 Ultra Kamera

S23 Ultra, dörtlü kamera versiyonuna sahip ve bu alanda önemli bir fark ve birkaç küçük güzelleştirme var ancak genel olarak Galaxy S23’ten çok farklı bir kamera sistemi değil.

3 yıl boyunca ana kamera için 108MP sensör kullanan Samsung, etkileyici bir yenisini tanıttı. 200MP sensöre geç yapmak. Bu kamera, OIS ile desteklenen 0,6 mikrometre, f/1,7 diyafram, PDAF ve Lazer otofokus özellikli 24 mm lensten oluşmaktadır.

Telefonun diğer kameraları selefi ile aynı. 10 MP periskop kamera, 12 MP ultra geniş açılı kamera ve 10 MP telefoto kamera, tıpkı Galaxy S22 gibi yerinde duruyor.

Galaxy S23 Ultra kameraların ana özellikleri

  • 200 MP ana kamera, geliştirilmiş OIS ile 23 mm f/1.7
  • 12 MP ultra geniş, 13 mm f/2.2
  • 10MP 3X yakınlaştırma, f/2.4
  • 10MP 10X yakınlaştırma, f/4.9
  • 12MP ön kamera, f/2.2

Galaxy S23 Ultra Performans

Samsung, bu sefer şimdi Exynos İnancından tamamen vazgeçer. Bu yıl tüm Galaxy S23 modellerinde tek işlemci kullanan Samsung, çareyi Qualcomm’da buldu. Galaxy S23 serisi modellerde Snapdragon 8 Gen 2 işlemci bulunur. Bu şekilde, yüksek düzeyde performans göstereceklerinden emindirler.

İçin Qualcomm ‘nin bu yeni işlemcisi, en yeni ve en verimli 4 nanometre teknolojisi üzerine inşa edilmiştir ve bu çip, özellikle oyuncular için büyük bir gelişmedir. İşlemcideki GPU, birkaç yıldır pazara liderlik eden iPhone’lardan daha iyi değilse de aynı düzeyde performans üretiyor.

Aslanağzı 8 Nesil 2 Detaylarına baktığımızda; 1 x 3.36 GHz frekanslı Prime çekirdeğe performans olarak 2 x 2.8 GHz Cortex-A715 ve 2 x 2.8 GHz Cortex-A710 çekirdeğin eşlik ettiğini ve paketin 3 x 2.0 GHz frekanslı Cortex-A510 verimlilik çekirdeği ile tamamlandığını görüyoruz. .

Çip, Wi-Fi 7 ve 4K@120 ekran gibi her türlü süslü teknolojiyi etkinleştirirken, Galaksi S23 Ne yazık ki, hepsinden yararlanamazsınız. Örneğin, S23 Ultra hala yalnızca Wi-Fi 6E ve 4K@60 video kaydını desteklemektedir.

Galaksi S23 Ultra, 8GB RAM + 256GB hafıza, 12GB RAM + 512GB hafıza ve 12GB RAM + 1TB hafıza seçeneklerle birlikte sunulacak. Telefonun batarya kapasitesi ise 5000 mAh seviyesinde bulunuyor.

Galaxy S23 Ultra Pil Ömrü

Bu pil boyutu yüksek son Android Telefonlar için standart haline geldi. Samsung, tanıtımda Ultra’nın gerçek pil ömrünün “bir günden fazla” olduğunu söylese de bu, ancak ilerideki testlerde ortaya çıkacak. Açıkçası pil ömründe çok büyük değişiklikler beklemiyoruz ama daha verimli bir işlemci ile bir miktar yumuşama kesinlikle mümkün ve Exynos model kullanmış olanlar muhtemelen bunu daha çok fark edeceklerdir.

Galaxy S23 Ultra’da güzelleştirme görmediğimiz bir başka alan da şarj oluyor. S23 Ultra, eskisi gibi, kablolu 45W şarjı destekler . Ayrıca, önceki yıllarda olduğu gibi, kutuda şarj aleti yok , sadece bir kablo var. Bu suratlar güzel, ancak diğer şirketlerin 2x suratları nasıl desteklediği düşünüldüğünde biraz hayal kırıklığı yaratıyor. S23 Ultra hala tamamen dolu 1 saatten fazladiğer rakipler ise bunu yarım saatten daha kısa sürede, hatta daha hızlı yapabilir.

Ayrıca, 45 watt’lık bu hızlar için Samsung’un 45 W şarj cihazını özel bir 5A USB-C kablosuyla (ortalama USB-C kablosundan daha kalın) eşleştirmeniz gerektiğini unutmayın.

S23 Ultra ayrıca 10W’a kadar hızlarda kablosuz şarjArkasına başka cihazlar yerleştirdiğinizde kablosuz şarjı destekler (örneğin kablosuz kulaklık, akıllı telefon veya başka bir telefonu şarj edebilirsiniz).

Galaxy S23 Ultra Fiyatı Ne Kadar?

Galaxy S23 Ultra’nın uluslararası fiyatları şu şekilde:

  • 8GB RAM / 256GB – 1199 Dolar
  • 12GB RAM / 512GB – 1299 Dolar
  • 12 GB RAM / 1 TB – 1399 Dolar

Galaxy S23 Ultra Türkiye fiyatı

  • 8GB RAM / 256GB – 40999 TL
  • 12 GB RAM / 512 GB – 43999 TL
  • 12 GB RAM / 1 TB – 48999 TL

Çözüm

Günün sonunda Galaxy S23 Ultra, Samsung için doğru yönde atılmış bir adım. Bu ileriye doğru büyük bir adım değil, ancak daha yetenekli bir kamera, nihayet etkileyici yeni bir çip ve 2 kat depolama, değerli alanlarda bir güzelleştirme. Bunlar herkesin takdir edeceği şeyler. Geri kalan her şey küçük değişiklikler, çok daha az etkili ama iyi karşılanan eklemeler: 8K video hala birçok kullanıcının gerçekten kullanacağı bir şey değil, görüntü sabitlemedeki iyileştirmeler yine güzel, ancak oyunu değiştirmiyorlar. S23 Ultra, birçok yönden bir “S” versiyonu gibi hissettiriyor. Hâlihazırda bir S22 Ultra’ya sahip olanların yükseltmek için pek bir neden bulacağından şüpheliyiz, ancak eski telefonlardan gelenler ve özellikle daha yavaş bir Exynos işlemciden rahatsız olanlar bu yeni modeli sevecekler. Elbette, teknik özellikler güzel, ancak Galaxy S23 Ultra değerli bir telefon. Bakalım ülkemizde ne kadar talep görecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu