Haber

Tamer Karadağlı, Merve Dizdar’ı eleştirdi

Cannes’da kazandığı ‘en iyi kadın oyuncu’ ödülüyle bu başarıya ulaşan ilk Türk kadını olan Merve Dizdar’ın konuşmasına Tamer Karadağlı’dan bir tepki geldi.

Başarılı oyuncuyu önce tebrik eden Karadağlı, ardından bir dizi eleştiride bulundu.

Montenegro’nun Instagram’daki paylaşımı şöyle:

“Göğsüm şişti”

“Merve Dizdar’ı aldığı ödül için canı gönülden kutluyorum. Çok büyük bir başarı. Hem bir meslektaş olarak hem de bir Türk vatandaşı olarak gerçekten inanılmaz gurur duydum. Göğsüm kabardı.

“TRT’de dizi var”

Ama… Konuşması için kesin bir şey söyleyemem. Fransa’nın yıllardır işgal ettiği Cezayir için de aynı şeyi düşünüyor mu? Söyledikleri Cezayirli kardeşleri için de geçerli mi? (Çünkü ödülü Fransa’da alıyor) Yoksa çocukları zorla dağa kaçırılan Diyarbakırlı anneler için mi böyle? Yurtdışında böyle bir ödül alırken onu bu ödüle taşıyan bu ülkenin okulları ve bu ülkenin televizyon kanallarıdır. Özellikle en bilinen eseri TRT’de yayınlanan dizilerdir. Şimdi devlet kanalında en bilinen işini yapıp milyonların gönlünü kazanıp para kazanıyorken sonra yurt dışında böyle değerli bir ödül alıp ilk fırsatta devletinden ve ülkesinden şikayet etmesi bana doğru gelmiyor. …

Ama yiğidi öldürün, hakkını teslim etmeyin… Oyunculuk başarısından dolayı kendisini bir kez daha kutluyorum…”

Merve Dizdar’ın Fransa’da ödülünü alırken söylediği ve eleştirdiği sözler şöyle:

“Savaşçı ruhlara takdim ediyorum”

“Bu ödülü, kendisine layık görülenlerin önünde eğilip harekete geçmeyen, bu uğurda her şeyini göze alıp ne olursa olsun umudunu kaybetmeyen tüm ablalarıma ve deneyimlemeyi bekleyen tüm mücadeleci ruhlara takdim ediyorum.” Türkiye’de hak ettikleri güzel günleri yaşıyorlar.”

habercifteler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu