Yaşam

Trabzon Tiyatro Derneği kuruldu

TRABZON– Trabzon’da faaliyet gösteren 5 tiyatro grubu bir araya geldi ve Trabzon Tiyatro Derneği’ni kurdu.

Ortahisar Bölgesi Hezırbey Bölgesi’ndeki Dernek Binası’ndaki kuruluş hakkında bir açıklama yapmak, Trabzon Tiyatrolar Derneği Yönetim Kurulu Lideri Ahmet Parmak, toplumun tüm segmentlerini tiyatro ile bir araya getirmek için derneğin çatısının altında bir araya geldiklerini söyledi.

Trabzon’da tiyatro sanatının varlığına devam etmeye kararlı olduklarını belirten Finger, “Tiyatro tarihi 1400 yıl öncesine dayanan Trabzon, bugün tüm olumsuzluklara rağmen, devlet tiyatrosundan başka 13 amatör ve özel tiyatro var. Duygular, Trabzon’daki tiyatro ustalarımızın ve ustalarımızın bıraktığı miras bugün devam ediyor. ” “Bunu gerçekleştirmeye kararlıyız” dedi.

Amacımız toplumu tiyatro ile bir araya getirmektir

Parmak ifadesinde aşağıdaki kelimeleri içeriyordu:

“Trabzon Tiyatrosu Derneği (TTD) olarak amacımız, üniversite gençliğinin ve toplumun tüm segmentlerinin tiyatro ile buluşmasını sağlamak, tiyatro sanatının tüm alanlarında üretim süreçlerini tarihimizden aldığımız güçle üretmeyi ve desteklemesini sağlamaktır. Trabzon ve çevresindeki eyaletlerdeki kurumsal tiyatroları bir araya getirme çabasıyla. Tiyatronun tarihsel kalkınma süreci üzerine akademik, bilimsel ve sanatsal çalışmalar yapmak, tiyatro sanatının yayılması için diğer sanat alanlarıyla birlikte nitelikli faaliyetler üretmek ve desteklemek için , tiyatro sanatının kültürel başarılarının tarihsel, teorik, pratik ve sosyal gelişimine ilişkin kültürlerarası diyaloga katkılarını artıracak atölye çalışmaları ve projeler üretmek.

TTD’yi oluşturan üye tiyatrolar ve sanatçılar hala Trabzon’da oyunlarını gerçekleştiriyor ve izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Bu tür sanatsal birikimi iktidara dönüştürerek, Trabzon tiyatrolarının sesi yerel ve ulusal olarak daha yüksek sesle olacak, birbirleriyle etkileşime girecek ve güçlü bir dayanışma gösterecekler. Bu duygu ve görüşlerle, şehirdeki tüm tiyatroları ve tiyatro insanlarını bir araya gelmeye ve önyargısız veya ayrımcılık yapmadan kurumsal bir yapı olan Trabzon Tiyatrosu Derneği’nin şemsiyesi altında ortaklaşa hareket etmeye davet ediyoruz.

Bugün itibariyle TTD, çalışmalarına beş kurumsal kurucu tiyatro ve 183 tiyatro işçisi ile başladı. Kurucu Yönetim Kurulu; Trabzon Umut Tiyatrosu Genel Sanat Direktörü Cengiz Aydoğdu, Trabzon Metropolitan Tiyatrosu ve Miy Tertip Genel Sanat Direktörü Erkan Köse, Trabzon Seyir Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Parmak, Trabzon Tiyatro Trafik Genel Sanat Direktörü Arif Yonilmaz, Zeki Kamber Sanat Zeki Kamber. oluşturulmuş.”

(Kültür ve Sanat Hizmeti)

ibradihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu