Haber

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC arasında imzalar atıldı

Türkiye’den Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Azerbaycan’dan Yeni Azerbaycan Partisi ve KKTC’den Ulusal Birlik Partisi (UBP) temsilcilerinin katılımıyla KKTC, ülkeler arasındaki siyasi ilişkilerin geliştirilmesini amaçlayan bir işbirliği anlaşması imzaladı. “3 devlet, tek millet” anlayışıyla. Başkent Lefkoşa’da imza töreni düzenlendi.

Törene KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Güçlü Töre, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile diğer bakan, milletvekilleri ve yetkililer ile 3 ülkeden siyasi partilerden heyetler katıldı.

Concorde Otel’de düzenlenen törende anlaşmayı AK Parti adına Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Yeni Azerbaycan Partisi adına Genel Başkan Yardımcısı Tahir Budagov, UBP adına Genel Başkan ve Başbakan Ünal Üstel imzaladı.

İmza töreninde konuşan Üstel, taraflar arasında varılan anlaşmanın önemine dikkat çekerek, “Bugün, ‘3 devlet, tek millet’ sloganı doğrultusunda taraflar tarihi, uluslararası ve kurumsal bir anlaşmaya imza attı. Sevginin köprülerini güçlendirin ve ülkeleri arasındaki işbirliğini daha da yüksek seviyelere taşıyın. “Bu imzalarla ‘3 eyaletimiz, bir ulus’ söylemi artık uluslararası bir yasal boyut kazandı.” Aşağıdaki gibi konuştu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala da KKTC’nin kuruluşunun 40’ıncı yıl dönümünü en içten dilekleriyle kutlayarak, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’de iktidar partilerinin iş birliği anlaşması imzalamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ala, dünyanın iş birliğine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, UBP ve Yeni Azerbaycan Partisi ile vardıkları anlaşmanın bölge ülkelerindeki taraflara örnek olmasını diledi.

Konuşmasında İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınayan Ala, “Gazze’de yıkıntılar altında kalan insanlık, adalet ve merhamet duygularıdır. İsrail’in saldırılarını, katliamlarını ve çocuk öldürmelerini kınıyorum. Gazze’de ateşkes sağlanmalıdır. mümkün olur olmaz.”

Budagov ise, Azerbaycan ve Türkiye’nin desteğiyle KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda (TDT) gözlemci üye olarak yerini aldığını belirterek, KKTC’nin daha fazla tanınması için gerekli çalışmaları yapacaklarını vurguladı. uluslararası toplumda.

KKTC’nin tüm hilelere ve engellemelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yoluna devam etmesinin önemine işaret eden Budagov, TDT sayesinde KKTC ile Türk dünyası arasındaki bağların daha da gelişeceğine inandığını söyledi.

elmadag-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu