Haber

Yıkımı Durdurulan Galeria Sitesinden 7 Kedi Kurtarıldı

Türkiye’de meydana gelen depremin ardından on binlerce insan enkaz altında kalırken, bu durum hayvanları olumsuz etkiledi. Diyarbakır Galeria Sitesi’ndeki hayvanların depremin ilk gününden itibaren aç ve susuz kaldığı belirtildi. Yansımaların ardından yıkımı durdurulan Galeria Sitesinden kurtarılan kedi sayısı 7’ye ulaşırken, ‘Jahren’ isimli kedi gruplar tarafından aranıyor.

Depremde 4 bloktan birinin çökmesi sonucu 89 kişinin hayatını kaybettiği, 4 katlı alışveriş merkezi ve 8 katlı konutların bulunduğu Galeria Site’de, depremde 4 kedi daha fark edildi. yıkılarak kurtarıldı. Böylece kurtarılan kedi sayısı yediye yükseldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ‘ağır hasarlı’ olduğu bildirilen Galeria’nın diğer blokları ve alışveriş merkezinin yıkılmasına karar verildi. 1999 yılında hizmete giren ve şehrin ilk alışveriş merkezi olan AVM ve bloklarda dün sabah saatlerinde yıkım çalışmaları başladı. Yıkım yapılırken içeride olduğu fark edilen kediler nedeniyle çalışmalar saat 15.00 sıralarında durduruldu.

Kedileri kurtarmak için havadan ve karadan yapılan arama kurtarma çalışmaları sonuç vermeyince Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 helikopter Şırnak’ın Silopi ilçesinden Diyarbakır’a geldi. ‘

‘Cahren’ isimli kedinin hala gruplar tarafından arandığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu