Haber

Yozgat’ta Oy Verme Süreci Sürüyor

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için saat 08.00’de başlayan oy verme süreci devam ediyor. 299 bin 287 seçmen bin 310 sandıkta oyunu kullanacak. Yozgatşimdiye kadar il oyKurula bildirilen herhangi bir olumsuzluk olmadığı bildirildi. YozgatVali Ziya Polat, “Allah’a şükür herhangi bir mağduriyet yaşamadı. Seçimler karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde yapıldı, propaganda çalışmaları yapıldı ve bugün oylama yapıyoruz. Tüm gücümüzle sahadayız. bizim arkadaşlarımız.”

Yozgat Kampanya döneminde seçime giren partilerin il genelinde astıkları bayrak, pankart ve pankartlar dün gece polis gözetiminde söküldü. AKP İl Başkanlığı binasının Cumhuriyet Meydanı’na bakan yüzeyine asılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev pankartına dokunulmadı.

OYLAR OY VERİLİYOR

Yozgat İstanbul’da belirlenen binalarda görevlendirilen sandık başkanları, sabah saatlerinde seçim çantalarını teslim aldı ve sandıklar sayılarak kontrol edildi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından saatler 08.00’i gösterdiğinde sandıkların bulunduğu okullara gelen seçmenler oylarını kullanmaya başladı.

Aşağı Nohutlu Mahallesi Muhtarı Rasim Demirkapak, seçmene yardımcı olmak için gittiği okula alınmadığını belirterek, “Bizi dışarı attılar, almıyorlar, burada görev yapıyoruz. Oy pusulası yok. , Ben sandığa yardım ederim, sandığa yön veririm. İçerisi yasak, burada çalışıyorum.”

“SEÇİMİN GÜVENLE SONLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

YozgatVali Ziya Polat, Halk Eğitim Merkezi’ndeki oy pusulasını kullandıktan sonra şu açıklamayı yaptı:

“Bugün bizim demokrasi günümüz. Aziz milletimiz cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi için sandık başına gidiyor. Yozgat genelinde bin 310 sandıkta vatandaşlarımız oy kullanacak. Şimdiye kadar ne bize, ne adliyeye bir yansıma olmadı. Biz seçim sanıyoruz. sonu huzur ve güven içinde bitecektir.Yiğitler şehri Yozgat Allah’a şükür Türkiye’de seçim döneminde herhangi bir sorun yaşamadı.Birbirlerine saygı ve sevgi çerçevesinde seçim çalışmaları yürütüldü, propaganda çalışmaları yürütüldü. , ve bugün oylama yapıyoruz.Bütün arkadaşlarımızla sahadayız.Polisimiz,jandarmamız,sağlık teşkilatımız,112,tüm arkadaşlarımız görev başında olacak ve görev süresi boyunca görev başında olacaktır. gece.”

Kaynak: ANKA / Yerel

cumayeri-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu