Haber

Zonguldak’ta dolandırıcılar terör bahanesiyle vatandaşları dolandırdı

Zonguldak’ta bir vatandaşın kapısına giden dolandırıcılar, “Oğlunuzun adı terör örgütüne karışıyor” diyerek kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak çok sayıda altın ve binlerce lira dolandırdı.

Edinilen bilgiye göre, 23 Ocak’ta Devrek ilçesinde yaşayan SE’nin kapısına gelerek kendisini polis ve savcı olarak tanıtan bir kişi, “Oğlunuzun adı terör örgütüne karışıyor” dedi. Nitelikli dolandırıcılık durumunda, 6 adet burma bilezik, 1 adet kalın bileklik, 10 adet Cumhuriyet altını, 1 adet beşi bir arada altın, 1 adet altın zincir, 1 çift altın küpe, 1 adet çerçeve inci seti ve 1 adet çerçeve inci seti alan dolandırıcı zanlısı, 35 bin lira nakit kayıplara karıştı. . Ertesi gün SE, bilmediği iki farklı hesaba toplam 385 bin lira yatırdı; Dolandırıldığını anlayan Devrek, Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü Kabahatleri Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’nin bölgede yaptığı geniş kamera ve KGYS çalışmaları sonucunda olaya karışanların HB, HD ve İ.E olduğu belirlendi. Öyle olduğu tespit edildi. Şüphelilerin Ankara’daki üç evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Olaya karışan 3 şüpheli de gruplar tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ele geçirilen dijital cihazlara da el konuldu.

Üç şüpheli, Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Devrek Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden HD ve HB adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, İ.E. tutuklandı.

Öte yandan şüphelileri yönlendirdiği anlaşılan MRE’nin Gürcistan’da yaşadığı belirlendi. -ZONGULDAK

vakfikebir-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu