Ekonomi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Hiçbir kutsala saygısızlık etmeyiz

Cumhurbaşkanlığı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yerdeki seccadeyi görmedim. Şimdi o meydanda faaliyet gösteriyorlar. Açık söyleyeyim. Onların işleyişi umurumda değil. Çok üzgünüm. , ailem, eşim, çocuklarımız hiçbir kutsallığa saygısızlık etmeyecektir.” söz konusu.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi’nin Yenikapı’daki Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği “Geleneksel İstanbul İftarı”na katıldı.

“Operasyonları umurumda değil”

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmanın başında seccadenin olduğu fotoğraf çerçevesini işaret ederek, “Dün akşamdan beri saldırdıkları fotoğraf çerçevesiyle ilgili sadece iki kelime söyleyeceğim. Olay bizim gittiğimiz restoranda yaşandı. iftar etkinliği.Fotoğraf çektirmek isteyenler oldu.Ben kimseyi kırmam.O kadar büyümedim.Herkese sarılırım,herkese saygı duyarım.Salon kalabalıktı.Seccadeyi göremedim. Şimdi o meydanda ameliyat yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim. Onların ameliyatı umurumda değil. Çok üzgünüm. Ben, ailem, eşim, çocuklarımız asla ve asla bir şey yapmıyorum.” bunu da bilmeni istiyorum. Bu benim yaşam biçimime, yaşam görüşüme ve varlığıma alışkın değil. Bu tür iftira ve operasyonlardan siz samimi Müslümanlara sığınıyor, sözlerime yeniden başlıyorum.”

İnançlarında ve demokrasi inançlarında adaletin yönetimin temelini oluşturduğunu belirten Kılıçdaroğlu, adaletin olmadığı yerde barışın, kucaklaşmanın, merhametin olmayacağını ifade etti.

Yarım kalan yetimin hakkını korumamız lazım” dedi.

Bu topraklara adaleti getirmek zorunda olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bugün yaşadığımız sorunların hepsi adaletsizliklerden kaynaklanıyor. Adalet sadece mahkeme salonlarında tecelli etmiyor.

Adalet kavramının sıradan bir kavram olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, ne pahasına olursa olsun Türkiye’ye adaleti mutlaka getireceklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, aklı kullanmanın değerli olduğunu, adalet, birlik ve beraberlik için aklın kullanılması gerektiğini söyledi. “Bu topraklarda bir çocuk aç yatıyorsa şunu düşünelim: 85 milyonumuz aç. Herkesin doyduğu, her evinde huzurun olduğu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.” dedi.

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Hak gelecek, batıl yok olacak” dedi. sözüyle bitirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sıkıntılı bir dönemin ve tarihte önemli bir değişimin geride bırakıldığını söyledi.

“Herkesi Kucaklayacağız”

Karamollaoğlu, 15 Mayıs sabahı sadece cumhurbaşkanının değişeceğini değil, tüm ülkenin yeni bir döneme gireceğini söyledi. Karamollaoğlu şunları söyledi:

“Bu dönemde halkımızı bize rakip oldukları için zorlayarak, onları incitecek sözler kullanarak göreve başlamayacağız. Herkesi kucaklayacağız. Bir ülkede demokrasi ve insan hakları varsa tabii ki inanıyoruz. herkesin kendi görüş, düşünce ve inancını söyleme hakkı vardır ama bu muhataplarının sanki düşmanlarıymış gibi davranmalarını gerektirmez.Biz iktidara geldiğimizde bunu fiilen uygulayacağız.Siyasi partiler birbirine düşman gruplar değil.Düşmanlığı durdurduk,düşman bile değiller.Sadece ve sadece demokrasi ortamında yönetimi ele geçirme yarışı içindeler.Rakip ama hasım da değiller. düşman da değil.”

Karamollaoğlu, televizyon ve gazetelerde yanlış bir ifade kullanmamaya özen gösterdiğini belirterek, “Yanlış bir şey söylersem şimdiden özür dilerim ama hepimiz birbirimize sarılırız. Sürekli suçlamalarda bulunmak, saldırmak görevimiz olmamalı. anlamadığımız veya yanlış olan bir şey olduğunda diğer taraf.” ” söz konusu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı’nın ülkeye yeni bir siyaset anlayışının hakim olması için var gücüyle çalıştığını söyledi.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletin sandıktan çıkan iradesini zafer ya da yenilgi olarak görmeyen, öyle görülmesine izin vermeyen bir siyaset anlayışımız var. Onun için bu ülkede kimse uyanmayacak. 15 Mayıs sabahı kaybetme duygusuyla. Seçimleri kazandığı için kimse galip geldiğini hissetmeyecek.”

İftara Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve davetliler katıldı.

habercamlihemsin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu