Haber

Mike Tyson Amsterdam’da ‘esrar kafesini’ açtı: Büyük bir hayali gerçekleştirdim

Eski boksör Mike Tyson, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da esrar satan bir kafe (Coffeeshop) açtı. Kent merkezindeki Spuistraat’ta 1.200 metrekarelik alana kurulan kafenin türünün en büyüklerinden biri olacağı belirtildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kenevir çiftliği bulunan Tyson, daha önce Kanada’da kenevir kafesi açmıştı. Amsterdam’daki ‘Coffeeshop Tyson 2.0’, Avrupa’da boksörler tarafından açılan ilk kafedir.

‘HER ŞEYİ DENEDİM, TEST ETTİM’

Tyson, yaptığı yazılı açıklamada, Amsterdam’ın ilk kenevir kafesini açarak büyük bir hayali gerçeğe dönüştürdüğünü söyledi. Tyson, “Burada hayranlar favori ürünlerimin tadını çıkarabilir. Hepsini denedim ve test ettim. Favori ürünlerimden bazılarını Avrupa ile paylaşmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Üç kez Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu olan Tyson, uzun süredir esrar kullandığını belirterek bunun nedenini şöyle açıkladı: “20 yılı aşkın süredir en üst seviyede boks yapıyorum. Sonuç olarak, vücudum çok fazla aşınma ve yıpranma gösteriyor. Sınırlarımı yatıştırmak ve ameliyatın acısını dindirmek için esrar kullanmaya başladım.”

Kaliforniya’da tıbbi esrar kullanımına 1998’den beri izin verilmektedir. Eyalet hükümeti ayrıca 1 Ocak 2018 itibarıyla eğlence amaçlı esrar kullanımına izin vermiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu