Haber

Nissan Türkiye “Elektriğin Yeni Yolculuğu”nu başlattı

Nissan’ın eşsiz teknolojisi “e-POWER” Türkiye pazarına girdi

 

Harici şarja ihtiyaç duymadan benzersiz bir elektrikli sürüş deneyimi sunan e-POWER teknolojisi, Nissan’ın Türkiye’deki elektrifikasyon yolculuğunun ilk adımı.

 

Nissan, Qashqai ve X-Trail modellerinde e-POWER teknolojisi ile e-Pedal adını verdiği yepyeni bir “tek pedal” sürüş deneyimi sunuyor. E-Pedal, sürücülerin yalnızca gaz pedalını kullanarak hızlanmalarına ve yavaşlamalarına olanak tanır. Fren pedalı sadece sert fren gerektiren durumlarda bir zorunluluk haline gelir.

 

Dünya çapında 7 milyona yakın satış başarısı yakalayan X-Trail, ileri teknoloji ile çağdaş tasarımı buluşturan dördüncü nesli ile yepyeni bir kimliğe kavuşuyor.

 

Yepyeni X-Trail ile sunulan yenilikçi çift motorlu e-4ORCE (dört tekerlekten çekiş sistemi), konforlu ve kontrollü bir sürüş sağlıyor.

 

Şirketin elektrikli geleceğini simgeleyen araçlardan biri olan Nissan Qashqai e-POWER, tamamen yeni X-Trail ile eş zamanlı olarak lanse edildi.

 

Her iki araç da Nissan’ın SUV sınıfındaki liderliğini ve elektrifikasyondaki gücünü temsil ediyor.

 

“e-POWER”ın Türkiye pazarına girmesiyle birlikte lansmana özel sıfır faiz kampanyaları dikkat çekiyor.

 

Eşsiz bir Nissan teknolojisi; “e-POWER” teknolojisi

Nissan, merakla beklenen ve tamamen yeni e-POWER teknolojisi ile sürdürülebilir bir geleceğe doğru önemli bir adım atıyor. Nissan X-Trail ve Qashqai, Nissan’ın benzersiz e-POWER teknolojisi ile Türkiye pazarına girdi. Kendine has dinamikleri olan bu araçlar, elektrikli sürüş deneyiminin her aşamasında fark yaratıyor ve sürücülerinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

Daha hassas, daha verimli ve sessiz bir sürüş için benzersiz bir elektrik güç aktarım sistemi oluşturan e-POWER, harici şarja ihtiyaç duymadan elektrikli sürüş deneyimi sunuyor. Nissan’a özel ve şirketin Akıllı Mobilite stratejisinin değerli bir bileşeni olan e-POWER sistemi, elektriğe benzersiz bir yaklaşım getirerek günlük sürüşü hem keyifli hem de verimli hale getiriyor.

 

Bu güç aktarma organını rakiplerinden ayıran en değerli nokta, elektrik motorunun tekerlekler için tek güç kaynağı olması ve bu nedenle sürücünün taleplerine anında ve doğrusal olarak tepki vermesidir. Bu sayede e-POWER, sürücülerin klasik otomobillerde karşılaştığı eksiklikleri tamamen ortadan kaldırarak, harici şarja ihtiyaç duymadan daha zahmetsiz, dinamik ve keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor.

 

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem; “Eşsiz e-POWER teknolojimizi ve bu teknolojiye sahip yeni modellerimizi Qashqai e-POWER ve tamamen yeni X-Trail’i sunarak Türkiye’de “Yeni Elektriğin Yolculuğu”nu başlatıyoruz. Nissan’ın özel e-POWER teknolojimize güveniyoruz. Harici şarj gerektirmeyen kablosuz elektrikli modelimiz e-POWER ile pazarın ve tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir varlık yaratmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’de 180 binin üzerinde satışla son 10 yılın en çok satan SUV markasıyız. Yarattığı güçlü algıya ve DNA’ya sadık kalarak müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak modellerimizle marka bağlılığımızı artırmaya devam edeceğiz. Toplam pazara baktığımızda Türkiye 6. büyük otomotiv pazarı konumunda. Bu da Türkiye pazarına yönelik heyecanı ortaya koyuyor. Şube ve tüketici beklentilerinin bilincinde olarak geliştirdiğimiz teknolojiler ile pazarın ihtiyaçlarını karşılayacak benzersiz e-POWER teknolojimize inancımız tamdır. Sürdürülebilir ve yenilikçi teknolojimizle otomotiv segmentinde fark yaratacağız” dedi. şeklinde konuştu.

 

Nissan’ın elektrikli geleceğini simgeleyen Qashqai e-POWER 1.171.600 TLTamamen yeni ve e-POWER teknolojisine sahip X-Trail 2000’den başlayan fiyatlarla. 1.674.400 TLdan başlayan fiyatlarla Nissan yetkili satıcılarında yerini alacak.

 

e-POWER sistemi ile içten yanmalı motor optimum sıkıştırma oranı ile çalışırken, konvansiyonel fuel oil motorlara göre daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyon maliyetleri elde ediliyor. Bu özelliği ile e-POWER teknolojisi, sessiz motoruyla şehrin hava kalitesini artırırken sürüş konforunu da artırıyor.

 

e-POWER sistemi ile jeneratör ünitesinde bulunan 1,5 litrelik içten yanmalı motor sadece elektrik üretmek için kullanılıyor. Burada üretilen güç inverter vasıtasıyla aküye ve elektrik motoruna iletilir. Gaz pedalı hareket ihtiyacını elektrik motorundan aldığı için anlık performans üst seviyeye çıkmaktadır. Ayrıca yavaşlama ve frenleme sırasında geri kazanılan kinetik güç, yeniden kullanım için aküye yönlendiriliyor. e-POWER sisteminin gaz pedalına anında tepki vermesi, tüm sürüş koşullarında benzersiz ve heyecan verici bir deneyim sunuyor.

 

e-Pedal

Sürüş süresinin yüzde 70’inin şehirde geçtiği düşünüldüğünde, Nissan “e-Pedal”E-Pedal adını verdiği yeni bir sürüş deneyimi geliştirdi ve sürücülerin yalnızca gaz pedalını kullanarak hızlanmalarına ve yavaşlamalarına olanak tanıyor.

 

Yeni Nissan Qashqai e-POWER ve Nissan X-Trail e-POWER’daki bu donanım, sürücünün ayağını sık sık gaz ve frenin ortasında hareket ettirdiği dur-kalk şehir içi sürüşün tekrarlayan yükünü ortadan kaldırmak için tasarlandı.

 

Sistem ilk olarak orta konsolda bulunan buton ile devreye alınıyor ve aktif edildiğinde gaz pedalı her zamanki gibi hızlanma sağlıyor. Gaz pedalı bırakıldıktan sonra e-Pedal, fren lambalarını yakmaya yetecek kadar yalnızca 0,2 g kuvvetle fren yapar ve tam durmaya yakın “oldukça yavaş” bir hıza düşürür. Bu, düşük hızlı park hareketlerinin mümkün olduğunca yumuşak olmasını sağlar. Bu sayede sürücüler yolda sorunsuz hareket ederek şehir içi sürüşü daha kolay ayarlayabilecekleri gaz pedalı ile daha sezgisel ve daha az zorlu hale getiriyor.

 

Heyecanlı maceraların yepyeni üyesi: Nissan X-Trail

2001’deki lansmanından sonra Nissan X-Trail, bugüne kadar yaklaşık 7 milyon adet satışıyla dünyanın en tanınmış aile araçlarından biridir. Nissan X-Trail, sezgisel teknoloji ve SUV stilinin yanı sıra esnek kullanım ve dört tekerlekten çekiş ile gelişmiş bir aktarma organına sahiptir. Yeni X-Trail, hem beş hem de yedi koltuklu konfigürasyon seçenekleri sunuyor.

 

İleri teknoloji ve mühendisliğin buluştuğu yeni Alliance CMF-C platformunda üretilen X-Trail, crossover segmentinde çıtayı bir üst seviyeye taşıyacak. Maceracılar, gelişmiş elektrikli dört tekerlekten çekişli aktarma organı ile yeni nesil X-Trail’in sunduğu dinamik performansın ve gelişmiş elektrifikasyon teknolojilerinin keyfine varacaklar.

 

Önceki üç nesil X-Trail modellerinin kalbinde, sağlamlığı ve sağlamlığının yanı sıra güven verici ayırt edici tarzı vardı. Yeni X-Trail’in iç ve dış tasarımı, aracın çok yönlü ve maceracı ruhunu ifade ediyor. İnanılmaz derecede sağlam dış yüzeyiyle, yüzer tavan ve V-motion ızgara gibi Nissan’a özgü tasarım öğeleriyle de öne çıkıyor. Ön tamponun gövdesinde yer alan çarpıcı farlar ve tasarım çizgisi boyunca yerleştirilen kombine gündüz farları dikkat çekiyor.

 

Yeni X-Trail, Nissan’ın Avrupa ürün gamında yenilikçi e-POWER sürüş sistemi ile donatılmış ikinci model olacak. Elektrifikasyona benzersiz bir yaklaşım olan Nissan’ın benzersiz e-POWER sistemi, şarja ihtiyaç duymadan elektrikli sürüş deneyimi sunuyor.

 

Yeni X-Trail’in e-POWER sistemi; Yüksek çıkışlı akü, jeneratör ünitesi, invertör ve 150 kw ön elektrik motoru ve entegre güç aktarım sisteminden oluşmaktadır. Tekerleklere giden gücün sadece elektrik motorundan geldiği bu eşsiz aktarma organı, gaz pedalının anında ve basıldığı oranda tepki vermesini sağlıyor.

 

e-POWER, akaryakıt motorunun tamamen elektrik üretmek için kullanılması ve tekerleklerin tamamen elektrik motoru tarafından tahrik edilmesi bakımından benzersiz özelliklere sahiptir. Bu teknoloji, motorun her zaman optimum aralıkta çalışmasını sağlar ve şehir içi ortamlarda üstün yakıt verimliliği sağlar.

 

100 elektrikli motor tahriki sayesinde, içten yanmalı motorlarda veya konvansiyonel hibritlerde olduğu gibi gecikmeler yaşanmıyor. Anında tepki verdiğinden ve yüksek tork değerleriyle çevik hızlanma sağladığından, sollama yaparken veya otoyolda sürerken sürüşü daha kolay ve güvenli hale getirir.

 

Lineer ayar, akaryakıt motorunun aracın hızına göre çalışmasını sağlayan, özellikle hibrit araçlarda ani hızlanmalarda görülen senkronizasyon sorununun önlenmesine yardımcı olan e-POWER tasarımının bir modülüdür. Sistemin bir diğer avantajı da, özellikle yerleşim yerlerinde ve kentsel alanlarda motorun düşük devirlerde çalışmasını sağlamak için yapılan iyileştirmelerdir.

 

Bu avantajların yanı sıra e-POWER sürüş sistemi sessiz bir sürüşü garanti ediyor. Örneğin 40 km/s hızla giden e-POWER teknolojisine sahip bir arabanın sesi rakiplerinden 8db daha azdır.

 

e-4ORCE

Yeni X-Trail’in Avrupa’da lansmanı ile Nissan’ın elektrikli aktarma organlarıyla çalışmak üzere tasarlanmış yeni bir dört tekerlekten çekiş sistemi tanıtıldı. Nissan’ın en gelişmiş dört tekerlekten çekiş teknolojisi e-4ORCE, her koşulda güvenli çekiş ve hızlanma sunar. e-4ORCE’deki “e”, Nissan’ın 100 elektrikli motorlu tahrik sistemini ifade eder. “4ORCE”, aracın fiziksel gücünü ve gücünü ifade ederken, “4” dört tekerlekten çekişi temsil eder.

 

Diğer iki elektrik motoru toplam 157 kW (213 PS) güç üretiyor. Böylece X-Trail, 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyede tamamlıyor. Güçlü çift e-motor sisteminin tork sonrası yansıması, mekanik dört tekerlekten çekiş sistemine kıyasla 10.000 kat daha hızlıdır. Buna ek olarak, sabit tork dağılımı ve harikaya yakın yük stabilitesi, güvenli kullanım ve sürüş konforuna katkıda bulunarak güçlü ama pürüzsüz bir sürüş deneyimi sağlar.

 

Her tekerlek için özel olarak güç çıkışını ve frenleme performansını yöneten e-4ORCE, yumuşaklığı ve dengeyi korur ve sürüş stilini veya girişini değiştirmeye gerek kalmadan hemen hemen her yol yüzeyinde ana hatta kalır ve sürücünün daha güvenli hissetmesini sağlar. . Örneğin araç, karla kaplı yollarda viraj alırken ultra yüksek hassasiyete sahip motor, tork dağılımı ve fren kontrolü sayesinde sürücünün kalmak istediği çizgide kalabiliyor. Bu kadar çeşitli yol yüzeylerinde yol almanın verdiği güvenle sürüş daha keyifli hale geliyor ve sürücü farklı sürüş senaryolarında bile kendine güven duyuyor.

 

Mühendisler, e-4ORCE’nin hassas kontrol teknolojisi ve ikiz elektrik motorları ile benzersiz bir sürüş konforu sağlamayı amaçladılar. Tipik bir elektrikli araçta ve hibrit sistemlerde kullanılan standart ön motor rejeneratif frenine rejeneratif motor sonrası fren eklenerek yuvarlanma ve yaylanma en aza indirilir.

 

Ön ve arka tork dağılımını optimize etmenin yanı sıra, sistem viraj alma kuvvetini en üst düzeye çıkarmak için dört tekerleğin her birine bağımsız fren kontrolü uygular. Bu, sürücünün istediği en az miktarda gerçek direksiyon simidi ile virajı almasını sağlar.

 

Hafif hibrit ICE versiyonuna sahip orijinal X-Trail

X-Trail’in e-POWER donanımlı versiyonuna ek olarak, klasik şekilde tekerleklere güç sağlayan 1.5 litrelik değişken sıkıştırma oranına sahip turboşarjlı bir modeli de bulunacak.

 

120 kW (163 BG) ve 300 Nm tork üreten güç, tekerleklere Xtronic düşürücü her zaman değişken CVT şanzıman aracılığıyla aktarılacak, bu versiyon yalnızca iki tekerlekten çekişli modelle piyasaya sürülecek. Konforlu sürüş ve hafif hızlanma sürüşlerinde motor, optimize edilmiş yakıt verimliliği için yüksek sıkıştırma oranına geçerken, daha fazla performans gerektiğinde daha düşük sıkıştırma oranları kullanılır.

 

Aktarma organı ayrıca 12V hafif hibrit teknolojisi ile donatılmıştır. Sistem, hem yakıt tasarrufu sağlayan hem de CO2 çıkışını azaltan tork artırma, uzatılmış rölanti durdurma, hızlı yeniden başlatma ve rölanti durdurma özelliklerine sahiptir.

 

Yavaşladıkça, güç rejenerasyon yoluyla geri kazanılır ve lityum iyon pilde depolanır. Bu yüklü güç daha sonra motor durduğunda kırmızı ışıkta beklemek için aracın sistemlerini çalıştırmak için kullanılır. Ayrıca hızlanma sırasında yaklaşık 6 Nm’lik bir tork artışı elde edilir.

 

Harici şarj olmadan elektrikli sürüş: Qashqai e-POWER

Crossover sınıfının öncüsü Nissan Qashqai’nin üçüncü nesli, benzersiz e-POWER teknolojisi ile şimdi Türkiye’de satışta.

 

Nissan Qashqai’nin göz alıcı iç ve dış tasarımıyla premium ruhunu yansıtan yeni nesil tasarım ideolojisi V Motion Ön Izgara, ince ve keskin hatlarıyla öne çıkan LED far tasarımıyla öne çıkıyor. NASA teknolojisi ile geliştirilen Nappa deri koltuklar ve iç tasarımın geliştirilmiş teknolojisi ile sınıfının kurallarını belirleyen Nissan Qashqai’nin 3. nesli, e-POWER teknolojisi ile Türkiye’de satışa sunuldu.

 

Eşsiz e-POWER teknolojisine sahip Nissan Qashqai e-POWER, değişken sıkıştırma oranlı 1.5 litre, 4X2, üç silindirli turbo şarjlı 156 hp fuel-oil motora sahiptir. e-POWER, bir jeneratör ünitesi, invertör ve 140 kW güç üreten elektrik motoru ile tamamlanan yüksek çıkışlı bir bataryadan oluşur. Jeneratör ünitesindeki fuel-oil motor, sürüş senaryosuna bağlı olarak invertör vasıtasıyla yüksek voltajlı aküye, elektrik motoruna veya her ikisine aynı anda güç üretir.

 

Qashqai’nin tamamen yeni e-POWER teknolojisi, harici şarja ihtiyaç duymadan elektrikli sürüşün eşsiz keyfini sunuyor. Gücü elektrik motorundan tekerleklere aktaran benzersiz aktarma organı teknolojisi, gelişmiş bir sürüş deneyimi sunuyor.

 

Bu iki model, Nissan’ın hareketliliği ve ötesini güçlendirmeye yönelik uzun vadeli vizyonu olan “Ambition 2030”u gerçekleştirmede bir sonraki adımı işaret ediyor; Nissan’ın Avrupa’daki 75. konsolide satış planını ve 2026 mali yılına kadar elektriklenme hedefini destekliyor.

 

Elektrifikasyona geçiş dünya çapında hızlanırken Nissan, heyecan verici ve geniş bir elektrikli SUV yelpazesi ile müşterilerini kendi yolculuklarında desteklemeye değerli bir katkı yapıyor.

 

Nissan Türkiye, benzersiz e-POWER teknolojisi için özel kampanyaları duyurdu

Nissan’ın özgün teknolojisi “e-POWER”ın Türkiye pazarına girmesiyle lansmana özel kampanyaları dikkat çekiyor. e-POWER teknolojisine sahip Nissan Qashqai, 1.171.600 TL’den başlayan fiyatlarla elektrikli sürüş deneyimi yaşamak isteyen sahiplerini bekliyor.

 

Aile maceralarının en yeni yüzü olan 4. Nesil Nissan X-Trail’in e-POWER versiyonu 1.674.400 TL’den, yakıtlı versiyonu ise 1.299.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

 

e-POWER teknolojili Qashqai için 240,00 TL’ye 12 ay 0 faiz, e-POWER teknolojili X-Trail için 300.000 TL’ye 12 ay 0 faiz fırsatı sunuluyor. X-Trail’in akaryakıt versiyonunda 240.000 TL’ye 12 ay 0 faiz kampanyası var.

 

Harici şarja ihtiyaç duymadan benzersiz bir elektrikli sürüş deneyimi sunan e-POWER teknolojisi, Nissan’ın elektrifikasyon yolculuğu için sağlam bir temel oluşturuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu