Ekonomi

Skye Bioscience hisse senedi hedefi, çalışma ilerlemesi üzerine 20 dolara yükseltildi

Perşembe günü, Skye Bioscience Inc. (OTC: SKYE) bir Piper Sandler analisti tarafından fiyat hedefinin 12 $’dan 20 $’a yükseltildiğini gördü ve hisse senedi üzerindeki Overweight notunu da teyit etti.

Ayarlama, Skye’ın Faz IIa çalışmasında primer açık açılı glokom (PAOG) ve oküler hipertansiyonu (OH) olan 56 hastanın dozajının tamamlanmasını ve son çalışma ziyaretini takip ediyor. CB1 agonisti SBI-100’ün etkinliğinin değerlendirildiği çalışmanın sonuçlarının 2024’ün ikinci çeyreğinde açıklanması bekleniyor.

Faz IIa çalışmasının ana odağı, plaseboya kıyasla günlük göz içi basıncındaki (GİB) değişimi gözlemlemektir. İkincil hedefler arasında güvenlik, tolere edilebilirlik, psikotropik etkiler, başlangıçtan itibaren diurnal GİB’deki değişim ve keşif biyobelirteçlerinin değerlendirilmesi yer almaktadır. Bu çalışmadan elde edilecek olumlu sonuçlar Skye’ın yılın ilerleyen dönemlerinde bir Faz IIb glokom çalışması başlatmasına yol açabilir ve verilerin 2025 yılında elde edilmesi beklenmektedir.

Ayrıca Skye Bioscience, obez hastalarda Wegovy (semaglutid) ile birlikte veya Wegovy olmadan periferal olarak kısıtlanmış bir CB1 antikoru olan nimacimabın Faz II çalışmasını başlatmaya hazırlanıyor. Çalışmanın 2024 yılının ortalarında başlaması ve sonuçların da 2025 yılında alınması planlanıyor. Analist, psikiyatrik yan etkileri olmayan kas koruyucu bir kilo kaybı antikorunun önemli bir pazar potansiyeline sahip olabileceğini öne sürüyor.

Skye Bioscience’ın mali durumu da yaklaşık 81 milyon dolarlık tahmini proforma nakit rezervi ile güçlü görünmektedir. Bu fonun şirketin faaliyetlerini 2026’nın ötesinde de destekleyeceği öngörülüyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

sultandagi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu