Haber

Zeren Ertaş’tan öğrenci protestosu: ‘Ölmeye değil okumaya geldik’

Aydın’da Güzelhisar KYK Öğrenci Yurdu’nda asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş için çalışmalar sürüyor.

Birgün’ün haberine göre öğrenciler, KYK yurtlarındaki koşulları protesto etmek için Edirne, Van, Diyarbakır, Bayburt, Aydın, Bilecik, Denizli ve Sivas’ta sokaklara çıktı.

EDİRNE

Edirne Trakya Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, “Ölmeye değil okumaya geldik” pankartları taşıyarak oturma eylemi yaptı. Öğrenciler polis müdahalesine karşı sloganlar atarak Zübeyde Hanım Caddesi’ne yürüdü.

KAMYONET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri ‘Eğilme, canını koru’ sloganıyla yürüdü. Harekette konuşan öğrenci Cihan Mert, “Hayatımızın devletin güvencesi altında olması lazım. Barınma hakkımız güvence altına alınamıyor. “Bu da yetmiyormuş gibi KYK yurtlarında da hayatımızı kaybediyoruz” dedi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da KYK yurtlarında kalan kız öğrenciler ulaşım, güvenlik ve taciz nedeniyle oturma eylemi düzenledi. Harekette konuşan öğrenciler, başta can güvenliği olmak üzere pek çok tehlike ve zorlukla karşılaştıklarını ifade etti. KYK İyaz Bin Ganem Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencinin eve dönerken taksi şoförü tarafından tacize uğradığı öğrenildi.

BAYBURT

Bayburt’ta bir araya gelen üniversite öğrencileri, “Susmayın, susduğunuz sürece sıra size gelecektir” ve “Katil KYK” sloganlarıyla yürüyüş yaptı.

ENTELEKTÜEL

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri ise ihmale tepki gösterirken, “Verdiğiniz yorgan kefen oldu” yazılı pankart taşıdı.

BİLECİK

Bilecik Atatürk Parkı’nda toplanan üniversite öğrencileri, “Artık ölmek istemiyoruz” ve “Ölüm değil ihmal” yazılı pankartlar taşıdı. Eylemde konuşan üniversite öğrencisi İbrahim Ülker, “Bu sefalet sistemi gençlerimizi, canlarımızı öldürüyor. “Bu fani düzeni reddediyoruz, hayatta ısrar ediyoruz” dedi.

DENİZLİ

Denizli’de KYK yurtlarında yaşayan binlerce öğrenci, yurtların önünde toplanarak, “Susmayın, susduğunuz sürece sıra size gelecek”, “Biz ölmeye değil okumaya geldik” gibi sloganlar attı. “

SİVAS

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri KYK yurtlarındaki ihmallere karşı bir araya gelerek ihmali protesto etti. Sivas’ta KYK Binali Yıldırım Yurt Kampüsü’nde önceki gece asansör arızası sonucu bir öğrenci asansörde mahsur kaldı. Öğrenci kurtarılırken, yurtta kalan binlerce öğrenci de yurt bahçesinde yaşanan sorunu protesto etti. (HABER MERKEZİ)

haberserdivan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu