Sağlık

Vücuttaki zehiri dışarı atar! Zeytinyağına iki damla limon sıkın!

Doğanın bizlere sunduğu en büyük mucizelerden biri olan zeytinyağı uzun yıllardır sofralarımıza ve yemeklerimize konuk oluyor. Yemeklerin vazgeçilmezi olan zeytinyağı faydalarıyla da dikkat çekiyor.

Yemeklere lezzet katan zeytinyağı, vücuttaki birçok hastalığın da güzelleşmesine katkı sağlıyor. Kanser gibi çağımızın hastalıklarıyla savaşan zeytinyağı, buna yakalanma riskini de azaltıyor.

Zeytinyağının bu özelliği sayesinde kanserle mücadelenizde yalnız kalmayacaksınız. Ayrıca zeytinyağı kalp hastalıkları için de oldukça uygundur.

Kalp dostu olan zeytinyağı kemiklerin güçlenmesinde de büyük rol oynar. Özellikle zayıf ve zayıf çocuklar için zeytinyağını bolca kullanabilirsiniz.

Ayrıca zeytinyağının en bilinen özelliklerinin başında sindirim sistemini kötü yönde etkilemesi gelmektedir. Bağırsak sağlığını iyileştirir ve sindirim sistemini temizler.

Sindirim sistemini temizleyen zeytinyağı, kış hastalıklarına yakalanmayı da büyük ölçüde engeller. Bu mucizevi eser limonla birleştiğinde faydasını ikiye katlıyor.

Tıpkı zeytinyağı gibi faydaları saymakla bitmeyen limon da cilt üzerinde etkilidir. Sağlık açısından zeytinyağı ile yarışan limon, evdeki korkunç güçleri de temizler.

Sirke ile birleşen limon, evdeki korkunç gücün atılmasını ve nazarın giderilmesini sağlar.

Her karışıma yakışan limon ve zeytinin birleşimine daha yakından bakalım ve vücut üzerindeki olumlu etkilerinden yararlanmaya çalışalım.

İki mucize: Limon ve zeytinyağı

  • Zeytinyağındaki vitamin ve mineraller ile limondaki C vitamininin birleşimi daha sağlıklı bir vücut ve cilt için çok değerlidir. Cildin ışıltısı ve yeniden yapılanması bu mucizevi karışımdan geçer.
  • Zeytinyağı ve limon karışımı karaciğeri rahatlatırken göz altı torbalarından da kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Vücuttan atılan toksik toksinler tamamen yenilenmenizi sağlayacaktır.
  • Safra kesesi ve böbrek taşı gibi sorunlarla uğraşanlar, zeytinyağı ve limon kürü sayesinde üzüntülerinden kurtulacak. Bu karışım bu sorunları ortadan kaldırır ve böbreklerin sağlığına katkıda bulunur.
  • Zeytinyağı ve limon karışımı sizi Alzheimer hastalığından ve zihinsel depresyondan korur. Çünkü depresyon riskini azaltırken hafızayı güçlendirdiği ortaya çıkmıştır. Bu sayede depresyon oranı azalır. Daha güçlü bir hafıza kaçınılmaz olacaktır.

  • Kötü kolesterolü dengeleyen limon ve zeytinyağı karışımı vücudun dolaşım sistemini onarır.

  • İnsülin direncini dengeleyen limon ve zeytinyağı karışımı kilo problemini de çözüyor. Yeme içme sisteminizi dengeleyen bu karışım ödem ve şişkinlik için de yeterlidir.
  • Bu karışımı cildinize uygularsanız cildiniz neme doyar ve kırışıklıklar azalır. Daha genç görünmek için bu karışımın çoğuna ihtiyacınız var.
  • Kuru ve çatlamış dudaklara zeytinyağı ve limon karışımı sürüldüğünde dudakların kuruması ve çatlaması engellenir.

ZEYTİNYAĞLI LİMON KARIŞIMININ HAZIRLANIŞI

MALZEMELER

  • ikiye bölünmüş limon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağına birkaç damla limon suyunu sıkıp günün herhangi bir saatinde günde sadece 1 kaşık tüketmeniz yeterlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu