Haber

Yeni tramvay araçları için imzalar atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen 10 adet tramvay aracı ihalesine 697 milyon TL’lik teklif veren Bozankaya A.Ş. kazanmak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen 10 adet tramvay aracı ihalesine 697 milyon TL’lik teklif veren Bozankaya A.Ş. kazanmak. Bugün (27 Nisan Perşembe) Büyükşehir ile şirket arasında sözleşme imzalandı. Yüklenici firma yeni tramvay araçlarını 540 gün içinde Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edecek.

 

SON TEKNOLOJİ İLE ÜRETİLMİŞTİR

Vatandaşlara ulaşımda rahatlık sağlayacak yerli teknoloji ile üretilen tramvaylar, Bozankaya’nın Ankara Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim merkezinde geliştirildi. Uzunluğu yaklaşık 33 metre olacak modern tramvaylar 298 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Oturan yolcu sayısı 66, ayakta yolcu sayısı ise 232 olacak. Son teknolojik gelişmelere uygun olarak tasarlanan araçların yapısı, bakım ve onarım maliyetlerini en aza indirecek şekilde üretilecek.

 

KOCAELİ’NİN TARİHİNE UYGUN OLACAK

Kocaeli için özel olarak üretilen ve toplam 10 araçtan oluşan tramvay filosu, şehrin tarihi dokusu ve şehrin genel görünümü dikkate alınarak tasarlanacak. Aracın tüm parçaları minimum sürede hızlı bir şekilde değiştirilebilen modüler yapıda olacaktır. Tramvaylar emisyon ve gürültü seviyesi açısından ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak üretilecektir.

 

16 DURAKTA HİZMET VERİLMEKTEDİR

Akçaray tramvay hattı ise Kuruçeşme etabıyla 10 bin 212 metrelik çift hatta ulaştı. 3 kilometrelik tek hatlı antrepo alanıyla birlikte tramvayın tek sınır uzunluğu 23,4 kilometreye ulaştı. Kuruçeşme istasyonu ile birlikte durak sayısı 16’ya yükseldi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

dernekpazarihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu