Haber

Bosna Hersek Kızılhaçı Türkiye ve Suriye’ye 4 tır yardım gönderdi

Bosna Hersek Federasyonu (FBIH) Kızıl Haç Teşkilatı, Kahramanmaraş, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlere 4 tır yardım gönderdi.

FBIH Kızılhaçı tarafından Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için hazırlanan 4 yardım tırı başkent Saraybosna’dan yola çıktı.

FBIH Kızılhaç Örgütü Genel Sekreteri Namık Hodzic yaptığı açıklamada, depremden etkilenenler için 250 bin euro değerinde yardım toplandığını söyledi.

Hodzic, çadır, uyku tulumu, battaniye ve yastık gibi en çok ihtiyaç duyulan eşyaların yardım tırlarında olduğunu kaydetti.

Depremzedeler için nakit bağış kampanyası da başlattıklarını belirten Hodzic, şu ana kadar 100 bin Euro toplandıklarını ve Türk Kızılayı ile koordineli çalıştıklarını söyledi.

Hodziç, depremzedelere ulaştırılmak üzere gerekli malzemeleri toplamaya devam ettiklerini de anlattı.

Örgütte kriz uzmanı olarak görev yapan Jasmin Niksic, yardım yüklü tırların Gaziantep’e gittiğini belirtti.

Hırvatistan’dan Türkiye’de hayatta kalanlara yardım

Hırvatistan’da VG Legacy adlı dernek ve Hırvat-Türk Derneği deprem bölgesindeki çocuklar için yardım toplamaya başladı.

Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hırvatistan’ın her köşesinde Türkiye için seferberlik var” dedi. olarak ilan edildi.

Kıran ayrıca, “Depremde çocuklarımız için yardım kampanyası başlatan VG Miras Derneği’ne, (Velika Gorica) Belediye Başkanı ve Yardımcısı Kresimir Ackar’a ve Hırvat-Türk Dostluk Derneği Lideri Goran Beus Richembergh’e teşekkür ederiz. ” sözlerine yer verdi.

Ayrıca Sisak İslam Birliği Kadın Meclisi, geliri depremzedelere dağıtmak için kermes düzenledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu